Banking Quiz for IBPS | SBI – 207

Banking Quiz

1. Which company has got RBI licence to set up Small Finance Bank business in November?
a) Muthoot Finance
b) Bajaj Finserv
c) Ujjivan Financial Services
d) Arihant Capital

Click here to View Answer
Answer c) Ujjivan Financial Services.

2. Punjab & Sind Bank was established on 24 June _______
a) 1908
b) 1916
c) 1924
d) 1932

Click here to View Answer
Answer a) 1908.

3. Who is the MD and CEO of Canara Bank?
a) Rajeev Rishi
b) Suresh N Patel
c) R P Marathe
d) Rakesh Sharma

Click here to View Answer
Answer d) Rakesh Sharma.

4. What is the currency of Thailand?
a) Somoni
b) Baht
c) Pound
d) Franc

Click here to View Answer
Answer b) Baht.

5. Which of the following bank headquarters located in Mumbai?
a) Corporation Bank
b) Allahabad Bank
c) Vijaya Bank
d) Central Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) Central Bank of India.

6. ____________________ team beat Army XI (6-5) to win the 33rd Surjit Hockey Tournament at Olympian Surjit Hockey Stadium
a) Punjab National Bank
b) Canara Bank
c) Bank of India
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer a) Punjab National Bank.

7. “Together We Can” is the tagline of ________________
a) Allahabad Bank
b) Canara Bank
c) Bank of India
d) IDBI Bank

Click here to View Answer
Answer b) Canara Bank.

8. Cash Deposit Ratio means ______________________
a) The percentage of cash in hand with amount of loan given to customer
b) The percentage of assets to liabilities of bank
c) The percentage of total cash money received as deposits by banks
d) The percentage of cash in hand balance with central bank to the aggregate deposits

Click here to View Answer
Answer d) The percentage of cash in hand balance with central bank to the aggregate deposits.

9. Expand SSSBE?
a) Small System Service and Business Enterprises
b) State Scale Service and Business Enterprises
c) Small Scale Service and Business Enterprises
d) Special Scale Service and Business Enterprises

Click here to View Answer
Answer c) Small Scale Service and Business Enterprises.

10. Many Regional Rural Banks are given licence to open branches in small cities and towns. These licences are given by _____________
a) Reserve Bank of India
b) Indian Banks’ Association
c) Finance Ministry
d) NABARD

Click here to View Answer
Answer a) Reserve Bank of India.

Leave a Comment