Banking Quiz for IBPS | SBI – 205

Banking Quiz

1. State Bank of India to issue ______ crore shares to shareholders of associate banks on November
a) 14.87
b) 12.15
c) 13.63
d) 10.13

Click here to View Answer
Answer c) 13.63.

2. Bank of India was established on 7 September _______
a) 1895
b) 1926
c) 1954
d) 1906

Click here to View Answer
Answer d) 1906.

3. Pawan Kumar Bajaj is the MD and CEO of ________________
a) United Bank of India
b) Dena Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Allahabad Bank

Click here to View Answer
Answer a) United Bank of India.

4. Banks borrow money from the RBI on which of the following rates?
a) Bank Rate
b) Repo Rate
c) Cash Reserve Ratio
d) Reverse Repo Rate

Click here to View Answer
Answer b) Repo Rate.

5. Which of the following bank headquarters located in Pune?
a) Bank of Maharashtra
b) Allahabad Bank
c) Dena Bank
d) Central Bank of India

Click here to View Answer
Answer a) Bank of Maharashtra.

6. Which of amongst the following is not the aim of Debt Management?
a) Cost effective services
b) Proper timing & issuing of government bonds
c) Stabilizing prices
d) Social service fund

Click here to View Answer
Answer d) Social service fund.

7. What is the tagline of Bank of India?
a) One Family One Bank
b) Where India Banks
c) Relationships beyond Banking
d) A tradition of trust

Click here to View Answer
Answer c) Relationships beyond Banking.

8. Expand PAN?
a) Personal Account Number
b) Permanent Asset Number
c) Private Account Number
d) Permanent Account Number

Click here to View Answer
Answer d) Permanent Account Number.

9. What is the Currency of Syria?
a) Syrian Dinar
b) Syrian Pound
c) Syrian Riyal
d) Syrian Rupee

Click here to View Answer
Answer b) Syrian Pound.

10. On November, India has pledged about __________ million for development activities across several UN bodies for the year 2017
a) USD 10.95
b) USD 12.65
c) USD 15.75
d) USD 9.95

Click here to View Answer
Answer a) USD 10.95.

Leave a Comment