Banking Quiz for IBPS | SBI – 204

Banking Quiz

1. Kumbakonam-based City Union Bank on Thursday launched India’s first banking robot called ____________ on November
a) Krishna
b) Citi
c) Lakshmi
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Lakshmi.

2. What is the tagline of “UCO Bank”?
a) The Bank that begins with “U”
b) Honours Your Trust
c) A friend you can bank on
d) Good People to Bank with

Click here to View Answer
Answer b) Honours Your Trust.

3. What is the currency of Mongolia?
a) Tugrik
b) Kyat
c) Leu
d) Dirham

Click here to View Answer
Answer a) Tugrik.

4. Financial year in banks is a period from ____________
a) July to June
b) October to September
c) April to March
d) January to December

Click here to View Answer
Answer c) April to March.

5. Animesh Chauhan is the MD and CEO of ______________
a) Indian Bank
b) Union Bank of India
c) Canara Bank
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer d) Oriental Bank of Commerce.

6. A customer drawing a cheque on a bank has a right to ____________
a) Stop payment of the cheque after it is paid
b) Stop payment of the cheque before it is paid
c) Stop payment of the cheque before it is issued
d) Take back the cheque from the bank after it is paid

Click here to View Answer
Answer b) Stop payment of the cheque before it is paid.

7. Which of the following bank Headquarters located in Chennai?
a) Bhartiya Mahila Bank
b) Dena Bank
c) Indian Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer c) Indian Bank.

8. Expand OMO?
a) Open Management Operations
b) Open Market Operations
c) Office Market Operations
d) Online Market Operations

Click here to View Answer
Answer b) Open Market Operations.

9. Andra bank was established on 20 November __________
a) 1923
b) 1936
c) 1947
d) 1954

Click here to View Answer
Answer a) 1923.

10. Invisible Export means export of ____________
a) Unrecorded goods
b) Prohibited goods
c) Perishable goods
d) Services

Click here to View Answer
Answer d) Services.

Leave a Comment