Banking Quiz for IBPS | SBI – 202

Banking Quiz

1. What is the Reverse Repo Rate on February 2017?
a) 6.75%
b) 6.25%
c) 5.75%
d) 5.25%

Click here to View Answer
Answer c) 5.75%.

2. Who has been appointed as MD and CEO of BoB Capital Markets Ltd on November?
a) Arun Kumar
b) Ratnesh Kumar
c) Suresh N patel
d) Vinoth Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Ratnesh Kumar.

3. Ashwini Kumar is the MD and CEO of _______________
a) Corporation Bank
b) Syndicate Bank
c) UCO Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer d) Dena Bank.

4. Teaser Rates are related to which of the following types of loans?
a) Crop Loans
b) Personal Loans
c) Home Loans
d) Jewel Loans

Click here to View Answer
Answer c) Home Loans.

5. “Your Right Partner” is the tagline of _____________
a) Standard Chartered Bank
b) Barclays Bank
c) Royal Bank of Scotland
d) DBS Bank

Click here to View Answer
Answer a) Standard Chartered Bank.

6. Which of the following bank headquarters not in Mumbai?
a) Punjab National Bank
b) Syndicate Bank
c) United Bank of India
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. The National Stock Exchange has hired four additional investment banks for its initial public offering, Which of the following bank not one of them?
a) IDFC Bank
b) ICICI Securities
c) Bandhan Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer c) Bandhan Bank.

8. Syndicate bank started its operations at Udupi in __________
a) 1956
b) 1925
c) 1948
d) 1921

Click here to View Answer
Answer b) 1925.

9. Expand RWA?
a) Risk Weighted Assets
b) Real Weighted Assets
c) Resident Weighted Assets
d) Rate Weighted Assets

Click here to View Answer
Answer a) Risk Weighted Assets.

10. “Zloty” is the currency of _____________
a) Romania
b) Oman
c) Poland
d) Nigeria

Click here to View Answer
Answer c) Poland.

Leave a Comment