Banking Quiz for IBPS | SBI – 201

Banking Quiz

1. State Bank of India plans to raise Rs _______ crore via long-term bonds on November
a) 2,500
b) 5,000
c) 6,000
d) 7,500

Click here to View Answer
Answer b) 5,000.

2. Bank of Maharashtra began business on 8 February _________
a) 1936
b) 1940
c) 1945
d) 1947

Click here to View Answer
Answer a) 1936.

3. What is the currency of Turkey?
a) Turkish somoni
b) Turkish dinar
c) Turkish lira
d) Turkish dirham

Click here to View Answer
Answer c) Turkish lira.

4. Animesh Chauhan is the MD and CEO of ________________
a) Punjab National Bank
b) Indian Bank
c) Bank of Baroda
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer d) Oriental Bank of Commerce.

5. What does liquidity mean?
a) It means how dollar converted into cash
b) It means how cash converted into asset
c) It means how cash is converted into gold
d) It means how cheaply and quickly an asset is converted into cash

Click here to View Answer
Answer d) It means how cheaply and quickly an asset is converted into cash.

6. What is the Cash Reserve Ratio (CRR) in February 2017?
a) 3.50%
b) 4.50%
c) 4.00%
d) 5.00%

Click here to View Answer
Answer c) 4.00%.

7. “Support all the way” is the tagline of ________________
a) Federal Bank
b) Catholic Syrian Bank
c) IndusInd Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer b) Catholic Syrian Bank.

8. Expand BOE?
a) Bill Of Exchange
b) Bank Of Exchange
c) Bill Of Electronics
d) Bill Of Enterprises

Click here to View Answer
Answer a) Bill Of Exchange.

9. Headquarters of IDBI Bank located in ________________
a) New Delhi
b) Bangalore
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

10. Government of India signed $48 million loan agreement with _________________ for Assamese power projects on November
a) World Bank
b) International Monetary Fund
c) Asian Development Bank
d) New Development Bank

Click here to View Answer
Answer c) Asian Development Bank.

Leave a Comment