Banking Quiz for IBPS | SBI – 199

Banking Quiz

1. Which Bank will raise over Rs. 270.59 crore by issuing shares to state-owned life insurer LIC on preferential basis on November?
a) Syndiacte Bank
b) Bank of Maharashtra
c) UCO Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer c) UCO Bank.

2. Ravindra Prabhakar Marathe is the MD and CEO of ______________
a) Corporation Bank
b) Bank of Maharashtra
c) Bank of Baroda
d) Indian Bank

Click here to View Answer
Answer b) Bank of Maharashtra.

3. Expand DPG?
a) Deferred Payment Guarantee
b) Digital Payment Guarantee
c) Deferred Power Guarantee
d) Deferred Personal Guarantee

Click here to View Answer
Answer a) Deferred Payment Guarantee.

4. What is the currency of Israel?
a) Euro
b) Dinar
c) Rial
d) Shekel

Click here to View Answer
Answer d) Shekel.

5. “Make it happen” is the tagline of _____________
a) HSBC Bank
b) Royal Bank of Scotland
c) DBS Bank
d) Standard Chartered Bank

Click here to View Answer
Answer b) Royal Bank of Scotland.

6. Fiat money is defined as ________________
a) Currency supported by gold reserves
b) Currency supported by intangible assets
c) Currency supported by Government Guarantee
d) Currency supported by tangible assets

Click here to View Answer
Answer c) Currency supported by Government Guarantee.

7. Headquarters of Vijaya Bank located in ____________
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Mangalore
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer d) Bangalore.

8. ___________ illustrates the financial position of a bank at a given point of time
a) Ledger account
b) Balance sheet
c) Cash flow statement
d) Income statement

Click here to View Answer
Answer b) Balance sheet.

9. Allahabad Bank was established at Allahabad in __________
a) 1865
b) 1875
c) 1935
d) 1925

Click here to View Answer
Answer a) 1865.

10. ONGC Videsh limited to provide $318 million financing guarantee to ___________ on November
a) Norway
b) Germany
c) Venezuela
d) Kazakhstan

Click here to View Answer
Answer c) Venezuela.

Leave a Comment