Banking Quiz for IBPS | SBI – 198

Banking Quiz

1. Which of the following is the dimension of 2000 rupee note?
a) 70 × 150 mm
b) 60 × 125 mm
c) 66 × 166 mm
d) 63 × 155 mm

Click here to View Answer
Answer c) 66 × 166 mm.

2. Regulator of State Finance Corporation is ____________
a) RBI
b) IRDAI
c) SEBI
d) SIDBI

Click here to View Answer
Answer d) SIDBI.

3. Headquarters of Dhanlaxmi Bank located in _____________
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Kerala.

4. _____________ has received the Reserve Bank of India’s permission to provide outbound cross border payment services to banks in India
a) Rupay
b) Earthport
c) Visa
d) Maestro

Click here to View Answer
Answer b) Earthport.

5. Who is the MD and CEO Of Canara Bank?
a) Rajeev Rishi
b) Suresh N Patel
c) Rakesh Sharma
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Rakesh Sharma.

6. What is the Repo Rate on february 2017?
a) 7.25%
b) 6.25%
c) 5.75%
d) 6.00%

Click here to View Answer
Answer b) 6.25%.

7. Punjab and Sind Bank was established on 24 June _________
a) 1908
b) 1926
c) 1935
d) 1948

Click here to View Answer
Answer a) 1908.

8. What is the currency of South Africa?
a) Pound
b) Ringgit
c) Rand
d) Dollar

Click here to View Answer
Answer c) Rand.

9. “We make money simple” is the tagline of ________________
a) Kotak Mahindra Bank
b) Karnataka Bank
c) Catholic Syrian Bank
d) IndusInd Bank

Click here to View Answer
Answer d) IndusInd Bank.

10. Which company has became India’s first firm to get debt recast under RBI’s new Scheme for Sustainable Structuring of Stressed Assets (S4A) on November?
a) Tata Projects Ltd
b) Hindustan Construction Company (HCC)
c) Larsen & Toubro Limited
d) Jaypee Group

Click here to View Answer
Answer b) Hindustan Construction Company (HCC).

Leave a Comment