Banking Quiz for IBPS | SBI – 196

Banking Quiz

1. Private sector lender Yes Bank has launched ____________ its new mobile banking app with multiple new features and extensive support for banking transactions on Apple and Android based SmartWatches on November
a) Yes Mobile 2.0
b) Yes Apps 2.0
c) Yes Mob 2.0
d) Yes Smart 2.0

Click here to View Answer
Answer a) Yes Mobile 2.0.

2. “The Bank for the changing world” is the tagline of _____________
a) Bank of America
b) ABN AMRO
c) CITI Bank
d) BNP Paribas

Click here to View Answer
Answer d) BNP Paribas.

3. Expand IEPF?
a) Investors Economy and Protection Fund
b) Industrial Education and Protection Fund
c) Investors Education and Protection Fund
d) Investors Education and Provident Fund

Click here to View Answer
Answer c) Investors Education and Protection Fund.

4. Ravi Krishan Takkar is MD and CEO of ____________
a) Corporation Bank
b) UCO Bank
c) Union Bank of India
d) Oriental Bank of Commerce

Click here to View Answer
Answer b) UCO Bank.

5. President Pranab Mukherjee on November 2016 approved the ____ hike in Dearness Allowance to central government employees from July 1
a) 5%
b) 4%
c) 3%
d) 2%

Click here to View Answer
Answer d) 2%.

6. Headquarters of HDFC Bank located in _____________
a) Chennai
b) Kolkata
c) Mumbai
d) Mangalore

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai.

7. Customers using the UPI system only share ________
a) Debit Card Number
b) Bank Account Number
c) IFSC Code
d) Virtual Address

Click here to View Answer
Answer d) Virtual Address.

8. What is the currency of Bolivia?
a) Boliviano
b) Marka
c) Franc
d) Pula

Click here to View Answer
Answer a) Boliviano.

9. When the computers are not functioning in a bank, it is called ______________
a) Network Risk
b) Operational Risk
c) Credit Risk
d) Computer Risk

Click here to View Answer
Answer b) Operational Risk.

10. How many digits are there in Mobile Money Identifier(MMID)?
a) 5 digits
b) 6 digits
c) 7 digits
d) 8 digits

Click here to View Answer
Answer c) 7 digits.

Leave a Comment