Banking Quiz for IBPS | SBI – 194

Banking Quiz

1. Which of the following is not an example of primary securities?
a) Bills
b) Corporate bonds
c) Shares
d) New Currency

Click here to View Answer
Answer d) New Currency.

2. Expand IDB?
a) Indian Development Bank
b) Islamic Development Bank
c) Islamic Deposit Bank
d) Indian Department Bank

Click here to View Answer
Answer b) Islamic Development Bank.

3. Who is the MD and CEO of Punjab & Sind Bank?
a) Ravi Krishan Takkar
b) Ravindra Prabhakar Marathe
c) Jatinder Bir Singh
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Jatinder Bir Singh.

4. What is the range of investment in equipment by a small enterprise as per the MSMED Act 2006?
a) 10 lakh – 2 crore
b) 25 lakh – 1 crore
c) 50 lakh – 5 crore
d) 1 crore – 10 crore

Click here to View Answer
Answer a) 10 lakh – 2 crore

5. Private sector lender ___________ has announced a cut in home loan rate by 0.15% for new borrowers after SBI on November
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer d) ICICI Bank.

6. “We Make You Feel Richer” is the tagline of ___________
a) Nainital Bank
b) Catholic Syrian Bank
c) IndusInd Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer c) IndusInd Bank.

7. The largest number of commercial bank’s offices are located in ______________
a) Uttar Pradesh
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer a) Uttar Pradesh.

8. Headquarters of Allahabad Bank located in __________
a) Hyderabad
b) Pune
c) Kolkata
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Kolkata.

9. What is the currency of Hungary?
a) Rupiah
b) Forint
c) Dinar
d) Rial

Click here to View Answer
Answer b) Forint.

10. Who has been announced as the brand ambassador of Equitas Small Finance Bank on November?
a) Murali Vijay
b) Dinesh Karthik
c) MS Dhoni
d) Ravichandran Ashwin

Click here to View Answer
Answer d) Ravichandran Ashwin.

Leave a Comment