Banking Quiz for IBPS | RBI – 172

Banking Quiz

1. Expand FCA?
a) Foreign Capital Assets
b) Fixed Currency Assets
c) Fixed Capital Assets
d) Foreign Currency Assets

Click here to View Answer
Answer d) Foreign Currency Assets.

2. State Bank of India chief Arundhati Bhattacharya’s term has been extended till ________________ on October
a) March 2017
b) October 2017
c) December 2017
d) October 2018

Click here to View Answer
Answer b) October 2017.

3. “Banking with personal touch” is the tagline of __________________
a) Karnataka Bank:
b) Axis Bank
c) Nainital Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer c) Nainital Bank.

4. Credit risk to the bank is high from which of these cards?
a) Credit Cards
b) ATM Cards
c) Debit Cards
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Credit Cards.

5. What is the Currency of Denmark?
a) Koruna
b) Krone
c) Colon
d) Kuna

Click here to View Answer
Answer b) Krone.

6. Who is the MD and CEO of UCO Bank?
a) Kishore Kumar Sansi
b) Animesh Chauhan
c) Rakesh Sharma
d) R K Takkar

Click here to View Answer
Answer d) R K Takkar.

7. Crossing on a cheque can be cancelled by the _____ of the cheque, under his full signature
a) Payer
b) Drawee
c) Payee
d) Drawer

Click here to View Answer
Answer c) Payee.

8. Headquarters of ECGC Bank in ____________
a) Kolkata
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

9. The Government has decided to raise the Employees Provident Fund ( EPF) investment in Exchange Traded Funds (ETF) from present 5% to _____ on October
a) 7%
b) 8%
c) 9%
d) 10%

Click here to View Answer
Answer d) 10%.

10. Expand GFD?
a) Gross Finance Deficit
b) Gross Fiscal Dividend
c) Gross Fiscal Deficit
d) General Fiscal Deficit

Click here to View Answer
Answer c) Gross Fiscal Deficit.

Leave a Comment