Banking Quiz for IBPS | RBI – 169

Banking Quiz

1. Headquarters of Export–Import Bank in ________________
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Hyderabad
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

2. The CCI has approved the merger of Bharatiya Mahila Bank Ltd (BMBL) with the State Bank of India (SBI) in December, Expand CCI?
a) Central Commission of India
b) Competition Committee of India
c) Control Commission of India
d) Competition Commission of India

Click here to View Answer
Answer d) Competition Commission of India.

3. What is the Marginal Standing Facility (MSF) rate on January 3 2017?
a) 6.50%
b) 6.25%
c) 6.75%
d) 7.75%

Click here to View Answer
Answer c) 6.75%.

4. India projected to grow ____ per cent in 2017: UN report
a) 7.6
b) 7.7
c) 7.8
d) 7.5

Click here to View Answer
Answer a) 7.6.

5. Aditya Puri is the MD and CEO of ________________
a) Axis Bank
b) Kotak Mahindra Bank
c) HDFC Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer c) HDFC Bank.

6. Which Private secor Bank has launched Aadhaar Payment Bridge System (APBS) for small ticket micro-finance loan disbursements on December?
a) City Union Bank
b) Axis Bank
c) Federal Bank
d) RBL Bank

Click here to View Answer
Answer d) RBL Bank.

7. Headquarters of Asian Development Bank in ____________
a) Mandaluyong, Philippines
b) New Delhi, India
c) Beijing, China
d) Washington, D.C., USA

Click here to View Answer
Answer a) Mandaluyong, Philippines.

8. Union Government has constituted a 13-member committee to promote cashless economy, Who is not the Member of the committee?
a) Narayanasamy
b) Pawan Kumar Chamling
c) Siddaramaiah
d) Devendra Fadnavis

Click here to View Answer
Answer c) Siddaramaiah.

9. “Lets make money simple” is the tagline of __________________
a) Karnataka Bank
b) Karur Vysya Bank
c) ICICI Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer d) Kotak Mahindra Bank.

10. Which Bank has launched a new digital transaction service through mobile phones named “SIMsePAY” in December?
a) Axis Bank
b) Yes Bank
c) Canara Bank
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) Yes Bank.

Leave a Comment