Banking Quiz for IBPS PO|RRB – 157

Banking Quiz

1. Now-a-days Banks are selling third party products. Example of third party product is
a) Credit cards
b) Term deposits
c) Mutual funds
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) Mutual funds.

2. Which of the following scheme is not meant for investment purposes?
a) Mutual funds
b) National saving certificate
c) Infrastructure bonds
d) Letter of credit

Click here to View Answer
Answer d) Letter of credit.

3. RBI stipulates a healthy mix of CASA in the business figures of banks. Expand CASA?
a) Current Account and saving Account
b) Credit and savings Aggregate
c) Cost Appreciation and selling Analysis
d) Customer Analysis and Savings Pattern

Click here to View Answer
Answer a) Current Account and saving Account.

4. In respect of partnership business, LLP stands for ___________________
a) Longer Liability Partnership
b) Limited Liability Partnership
c) Limited Loan Partnership
d) Local Labour Promotion

Click here to View Answer
Answer b) Limited Liability Partnership.

5. A centralized database with online connectivity to branches, internet as well as ATM-network which has been adopted by almost all major banks of our country is known as?
a) Mobile Banking
b) National Banking
c) Core Banking
d) Investment Banking

Click here to View Answer
Answer c) Core Banking.

6. The Rate at which the domestic currency can be converted into foreign currency and vice-versa is known as the __________________
a) MIBOR
b) Base rate
c) LIBOR
d) Exchange rate

Click here to View Answer
Answer d) Exchange rate.

7. Financial inclusion means provision of?
a) Ration at affordable cost to persons not yet given the same
b) Education at affordable cost to persons not yet given the same
c) Financial services namely payments, remittances, savings, loans and insurance at affordable cost to persons not yet given the bank
d) Food at affordable cost to persons not yet given the same

Click here to View Answer
Answer c) Financial services namely payments, remittances, savings, loans and insurance at affordable cost to persons not yet given the bank.

8. Which of the following organizations issue the rules of global trade?
a) World Trade Organization
b) G-20
c) IMF
d) Foreign trade

Click here to View Answer
Answer a) World Trade Organization.

9. Systematic investment Plans relates to _________________
a) Commercial Banks
b) Mutual Funds
c) Post office savings schemes
d) Life Insurance Companies

Click here to View Answer
Answer b) Mutual Funds.

10. Electronic Clearing Service in banks can be availed only by
a) Senior Citizens
b) Corporates
c) Individuals
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

Leave a Comment