Banking Quiz for IBPS | SBI – 226

Banking Quiz

1. Edible oil firm Ruchi Soya Industries in association with ___________________ launched an initiative to provide banking assistance to farmers on December
a) Indian Bank
b) Canara Bank
c) State Bank of India
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer c) State Bank of India.

2. In banking terminology bad loans refer to ________________
a) Non Performing assets
b) Underwriting assets
c) Bad debts
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Non Performing assets.

3. Expand PMLA?
a) Publication of Money Laundering Act
b) Payment of Money Laundering Act
c) Prevention of Money Liquidity Act
d) Prevention of Money Laundering Act

Click here to View Answer
Answer d) Prevention of Money Laundering Act.

4. Who is the MD and CEO of UCO Bank?
a) Kishore Kumar Sansi
b) Ravi Krishan Takkar
c) Mahesh Kumar Jain
d) Jatinder Bir Singh

Click here to View Answer
Answer b) Ravi Krishan Takkar.

5. Who amongst the following was the Head of the committee which gave its recom-mendations on the modalities for Capital Account Convertibility?
a) C Rangarajan
b) A Ghosh
c) SS Tarapore
d) Rakesh Mohan

Click here to View Answer
Answer c) SS Tarapore.

6. What is the currency of Myanmar?
a) Kyat
b) Tugrik
c) Leu
d) Dirham

Click here to View Answer
Answer a) Kyat.

7. ICICI Bank headquarters located in ___________
a) Tamilnadu
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Mangalore

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

8. Federal Bank was established on 28 April ________
a) 1931
b) 1952
c) 1978
d) 1993

Click here to View Answer
Answer a) 1931.

9. What is the tagline of Punjab & Sind Bank?
a) Where every individual is committed
b) Honors Your Trust
c) Relationships beyond Banking
d) Where series is a way of life

Click here to View Answer
Answer d) Where series is a way of life.

10. Which Bank is the first payments bank in India?
a) Tech Mahindra payment bank
b) Paytm payment bank
c) Airtel payment bank
d) Postal payment bank

Click here to View Answer
Answer c) Airtel payments bank.

Leave a Comment