Banking Quiz for IBPS | SBI – 224

Banking Quiz

1. Which Bank has launched Aadhaar Payment Bridge System (APBS) for small ticket micro-finance loan disbursements on December?
a) IDFC Bank
b) RBL Bank
c) Bandhan Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer b) RBL Bank.

2. Systematic Investment plans are related to ________
a) Life Insurance Companies
b) Commercial Banks
c) Mutual Funds
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Mutual Funds.

3. “India’s International Bank” is the tagline of ______________
a) Bank of Baroda
b) Bank of Maharashtra
c) Corporation Bank
d) Andhra Bank

Click here to View Answer
Answer a) Bank of Baroda.

4. Expand CAD?
a) Capital Account Deficit
b) Current Account Department
c) Current Annual Deficit
d) Current Account Deficit

Click here to View Answer
Answer d) Current Account Deficit.

5. Who is the MD and CEO of Punjab National Bank?
a) Ashwani Kumar
b) Usha Ananthasubramanian
c) Rakesh Sharma
d) S. M. Swathi

Click here to View Answer
Answer b) Usha Ananthasubramanian.

6. An indicator currently used by United nations development programme (UNDP) for measure ment of the quality of people’s life is known as ___________
a) Standard of living Index
b) Business Development Index
c) Human development Index
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Human development Index.

7. Central Bank of India Headquarters located in _______________
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

8. What is the currency of Qatar?
a) Qatari Dinar
b) Qatari Riyal
c) Qatari Rupiah
d) Qatari Dollar

Click here to View Answer
Answer b) Qatari Riyal.

9. Andra Bank was established on 20 November _________
a) 1923
b) 1925
c) 1935
d) 1937

Click here to View Answer
Answer a) 1923.

10. ‘Sub Prime Lending’ is a term applied to the loans made to _______________
a) Those who have a good credit history and are known to bank since 10 years
b) Those borrowers who are most preferred customers of the bank
c) Those borrowers who do not have a good credit history
d) Those who wish to take loan against the mortgage of tangible assets

Click here to View Answer
Answer c) Those borrowers who do not have a good credit history.

Leave a Comment