Banking Quiz for IBPS | SBI – 222

Banking Quiz

1. Which private Bank has tied up with non banking finance company Bajaj Finance, to launch a series of co-branded credit cards for Indian customers on November?
a) Yes Bank
b) Axis Bank
c) RBL Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer c) RBL Bank.

2. What is the Repo Rate on 30 March 2017?
a) 6.75%
b) 6.25%
c) 5.75%
d) 6.50%

Click here to View Answer
Answer b) 6.25%.

3. Who is the MD and CEO of Punjab & Sind Bank?
a) Arun Shrivastava
b) Rajeev Rishi
c) Kishore Kumar Sansi
d) Jatinder Bir Singh

Click here to View Answer
Answer d) Jatinder Bir Singh.

4. Expand APS?
a) Annual Policy Statement
b) Annual Public Statement
c) Asset Policy Statement
d) Annual Policy System

Click here to View Answer
Answer a) Annual Policy Statement.

5. Which of the following bank headquarters not located in Mumbai?
a) Union Bank of India
b) Canara Bank
c) IDBI Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer b) Canara Bank.

6. Corporation Bank was established on 12 March _______
a) 1921
b) 1916
c) 1908
d) 1906

Click here to View Answer
Answer d) 1906.

7. “Smart way to bank” is the tagline of _____________
a) City Union Bank
b) Catholic Syrian Bank
c) Karur Vysya Bank
d) Lakshmi Vilas Bank

Click here to View Answer
Answer c) Karur Vysya Bank.

8. What is the currency of Philippines?
a) Peso
b) Euro
c) Pound
d) Dollar

Click here to View Answer
Answer a) Peso.

9. The Concept of ‘Universal Banking’ was implemented in India on the recommendations of _______________
a) S Padmanabhan Committee
b) YH Malegam Committee
c) Reddy Committee
d) R H Khan Committee

Click here to View Answer
Answer d) R H Khan Committee.

10. Under which section of the Reserve Bank of India Act, the RBI has the sole right of note issue?
a) 25
b) 22
c) 21
d) 17

Click here to View Answer
Answer b) 22.

Leave a Comment