Banking Quiz for IBPS | SBI – 220

Banking Quiz

1. ____________and Bajaj Allianz General Insurance signed a corporate agency agreement for distribution of Bajaj Allianz’s general insurance products through Bank’s network of 5,920 branches across the country on November
a) Allahabad Bank
b) Bank of Baroda
c) Canara Bank
d) Indian Bank

Click here to View Answer
Answer c) Canara Bank.

2. Expand RIDF?
a) Register Infrastructure Development Fund
b) Regional Infrastructure Development Fund
c) Reserve Infrastructure Development Fund
d) Rural Infrastructure Development Fund

Click here to View Answer
Answer d) Rural Infrastructure Development Fund.

3. Animesh Chauhan is the MD and CEO of _______________
a) Syndicate Bank
b) Oriental Bank of Commerce
c) Corporation Bank
d) Punjab National Bank

Click here to View Answer
Answer b) Oriental Bank of Commerce.

4. How many banks were nationalized on 19 July 1969?
a) 14
b) 15
c) 16
d) 17

Click here to View Answer
Answer a) 14..

5. HDFC Bank headquarters located in ___________
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) New Delhi
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

6. What is the currency of Vietnam?
a) Vatu
b) Rial
c) Dong
d) Bolivar

Click here to View Answer
Answer c) Dong.

7. “Relationships beyond Banking” is the tagline of ________________
a) Bank of India
b) Dena Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Bank of India.

8. A savings as well as current account should be treated as inoperative / inactive if there are no transactions in the account for over a period of _____ years.
a) 6 months
b) 1 year
c) 1.5 years
d) 2 years

Click here to View Answer
Answer d) 2 years.

9. Karnataka Bank was established on 23 May ________
a) 1921
b) 1924
c) 1965
d) 1972

Click here to View Answer
Answer b) 1924.

10. Which is the first Indian company to be listed on NASDAQ?
a) TCS
b) HCL
c) Infosys
d) Reliance

Click here to View Answer
Answer c) Infosys.

Leave a Comment