Banking Quiz for SBI| IBPS – 136

1. When a bank provide a loan for purchase of white goods, it is categorized as……
a) Bridge loan
b) Consumer Durable loan
c) White good loan
d) Working capital
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: b) Consumer Durable loan

2. Which of the following is known as narrow money?
a) M3
b) M4
c) M1
d) M5
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: c) M1

3. Which of the following section defines offence of money laundering?
a) Section 3
b) Section 14
c) Section 7
d) Section 4
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: a) Section 3

4. What is the notified amount for the auction of 364-day treasury bill?
a) 300 crores
b) 400 crores
c) 100 crores
d) 500 crores
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: d) 500 crores

5. Which among the following is an unsecured promissory notes?
a) Commercial papers
b) Certificate of deposits
c) Loan
d) All of these
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: a) Commercial papers

6. One can enjoy the “overdraft facility” in:
a) Fixed Deposit Account
b) Current Account
c) Saving Account
d) Recurring Account
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: b) Current Account

7. Indian Financial Network [INFINET] is the :-
a) communication backbone for the Indian Banking and Financial sector
b) association of the employers of the banking and financial sector
c) closed user group network of SBI and its subsidiaries
d) all of the above
e) None of the above

Click here to see Answer
Ans: b) association of the employers of the banking and financial sector

8. CRAR stands for:
a) Capital to Risk (weighted) Assets Ratio
b) Credit Risk Account Ratio
c) Commercial Risk (weighted) Assets Ratio
d) Cross Research And Recession
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: a) Capital to Risk (weighted) Assets Ratio

9. In CAMELS, E stands for what?
a) Equity
b) Earnings
c) Equal
d) Eligibility
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: b) Earnings

10. As we know that CARE is a well-known rating company but how many officers of CARE are located in India?
a) Seven
b) Six
c) Five
d) Nine
e) None of these

Click here to see Answer
Ans: a) Seven

Leave a Comment