Banking Quiz for SBI| IBPS – 133

1. BSBDA stands for:
a) Bank Savings and Basic Dearness Allowance
b) Basic Savings Bank Deposit Account
c) Banking of Specific Board Departmental Association
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) Basic Savings Bank Deposit Account

2. When a person publicly announces that he can not repay loans, it is called _______ in banking language:
a) Poor Credit worthiness
b) Bankruptcy
c) Willful Defaulter
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) Bankruptcy

3. AMFI stands for:
a) Association of Monetary Finance Index
b) Association of Mutual Funds in India
c) All Mutual Funds Institute of India
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) Association of Mutual Funds in India

4. Unrestricted exchange of goods and services is called:
a) Open Trade
b) Independent Trade
c) Free Trade
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: c) Free Trade

5. In a company, the use of sensitive corporate information by the company people to make gains or cover loss known as:
a) Technical Trading
b) Insider Trading
c) Future Trading
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) Insider Trading

6 IFRS stands for:
a) Indian Financial Reporting Standards
b) International Financial Reporting Standards
c) International Financial Regulations Systems
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) International Financial Reporting Standards

7. “The Bank that Begins With U” is slogan of:
a) UCO Bank
b) United Bank of India
c) Union Bank
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) United Bank of India

8. World Bank referred to as:
a) Industrial Development Bank in India
b) International Monetary Fund
c) International Bank of Reconstruction and Development
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: c) International Bank of Reconstruction and Development

9. “Honors Your Trust” is slogan of:
a) IDBI
b) UCO Bank
c) Axis Bank
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: b) UCO Bank

10. FIMMDA stands for:
a) Foreign Income Monetary Markets Derivatives Association
b) Finance In Money Markets and Derivatives Association
c) Fixed Income Money Markets and Derivatives Association
d) None of These

Click here to see Answer
Ans: c) Fixed Income Money Markets and Derivatives Association

Leave a Comment