Banking Quiz for IBPS | SBI – 247

Banking Quiz

1. On December, Which Bank and Heritage Foods Ltd (HFL) today signed a Memorandum of Understanding to provide dairy loans to farmers through the lender’s branches across the country?
a) State Bank of India
b) Canara Bank
c) Bank of Baroda
d) Indian Bank

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Baroda.

2. What is Cross Border Exchange?
a) Trading of Indian rupee in exchange of other currencies/goods
b) Hawala transactions in Indian rupee
c) Unauthorized remittance of Indian rupee
d) Trading of foreign currency in India

Click here to View Answer
Answer a) Trading of Indian rupee in exchange of other currencies/goods.

3. “Honors Your Trust” is the tagline of _____________
a) Vijaya Bank
b) UCO Bank
c) United Bank of India
d) Union Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) UCO Bank.

4. Who is the MD and CEO of Bank of India?
a) P. S. Jayakumar
b) R. Koteeswaran
c) Suresh N Patel
d) Melwyn O Rego

Click here to View Answer
Answer d) Melwyn O Rego.

5. Which of the following bank headquarters located in Mangalore?
a) Canara Bank
b) Syndicate Bank
c) Corporation Bank
d) Vijaya Bank

Click here to View Answer
Answer c) Corporation Bank.

6. Expand LIBOR?
a) Liability Inter-Bank Offer Rate
b) London Inter-Bank Offer Rate
c) Liquidity Inter-Bank Offer Rate
d) London Inter-Bank Outstanding Rate

Click here to View Answer
Answer b) London Inter-Bank Offer Rate.

7. What is the currency of South Africa?
a) Koruna
b) Pound
c) Rand
d) Krona

Click here to View Answer
Answer c) Rand.

8. HDFC Bank was incorporated in August _________
a) 1994
b) 1998
c) 2003
d) 2007

Click here to View Answer
Answer a) 1994.

9. Where is located India’s first operational special economic zone (SEZ)?
a) Jaipur
b) Surat
c) Ahmedabad
d) Indore

Click here to View Answer
Answer d) Indore.

10. On December, Ambuja Cement has tied up with __________ to drive cashless transactions among its business partners — retailers, contractors and masons
a) Yes Bank
b) ICICI Bank
c) Axis Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer b) ICICI Bank.

Leave a Comment