Banking Quiz for IBPS | SBI – 246

Banking Quiz

1. On December, Which bank has introduced a full-fledged NRI-focused mobile banking application called SIB Mirror+ across major mobile platforms?
a) Yes Bank
b) Federal Bank
c) South Indian Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer c) South Indian Bank.

2. On December, Mobile wallet firm _________ has received an in-principle approval from the Reserve Bank of India (RBI) to set up a Bharat Bill Payments Operating Unit (BBPOU)
a) Mobikwik
b) Freecharge
c) Chillr
d) Mrupee

Click here to View Answer
Answer a) Mobikwik.

3. What will happen if the RBI increases the Cash Reserve Ratio?
a) The value of money multiplier decreases
b) All other banks will decreases its interest rate
c) All other banks will increase its interest rate
d) The value of money multiplier increases

Click here to View Answer
Answer d) The value of money multiplier increases.

4. Who is the MD and CEO of HDFC Bank?
a) Shyam Srinivasan
b) Aditya puri
c) Shika Sharma
d) Chanda Kochhar

Click here to View Answer
Answer b) Aditya puri.

5. “One Family One Bank” is the tagline of ___________
a) Bank of India
b) Vijaya Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

6. Which of the following bank headquarters not located in Kolkata?
a) UCO Bank
b) Allahabad Bank
c) United Bank of India
d) Syndicate Bank

Click here to View Answer
Answer d) Syndicate Bank.

7. Catholic Syrian Bank was founded on 26 November ________
a) 1920
b) 1950
c) 1970
d) 1990

Click here to View Answer
Answer a) 1920.

8. What is the currency of Armenia?
a) Peso
b) Dram
c) Lek
d) Euro

Click here to View Answer
Answer b) Dram.

9. Expand CCIL?
a) Capital Corporation of India Limited
b) Currency Corporation of India Limited
c) Clearing Corporation of India Limited
d) Commission Corporation of India Limited

Click here to View Answer
Answer c) Clearing Corporation of India Limited.

10. Twitter and ______________ announced a partnership on December that is aimed at integrating additional digital customer care support features
a) Yes Bank
b) Axis Bank
c) HDFC Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer d) ICICI Bank.

Leave a Comment