Banking Quiz for IBPS | SBI – 245

Banking Quiz

1. On December, Which district of Kerala has become the first cashless and digital tribal colony in the country?
a) Palakkad
b) Malappuram
c) Kottayam
d) Idukki

Click here to View Answer
Answer b) Malappuram.

2. Credit creation capacity of commercial banks is determined by ____________
a) Supply of currency notes by the central bank
b) Supply of currency notes by the central bank
c) Willingness of the borrowers to take loans from commercial banks
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

3. Expand CBLO?
a) Centralised Borrowing and Lending Obligation
b) Capital Borrowing and Lending Obligation
c) Collateralised Borrowing and Lending Obligation
d) Currency Borrowing and Lending Obligation

Click here to View Answer
Answer c) Collateralised Borrowing and Lending Obligation.

4. “Relationships beyond Banking” is the tagline of ______________
a) Bank of Baroda
b) Allahabad Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) Bank of India.

5. What is the currency of Italy?
a) Rupee
b) Euro
c) Pound
d) Shekel

Click here to View Answer
Answer b) Euro.

6. Who is the MD and CEO of Bank of Baroda?
a) Rakesh Sharma
b) R. Koteeswaran
c) P. S. Jayakumar
d) P.Srinivas

Click here to View Answer
Answer c) P. S. Jayakumar.

7. Punjab & Sind Bank was established on 24 June _______
a) 1908
b) 1915
c) 1921
d) 1927

Click here to View Answer
Answer a) 1908.

8. Which of the following banks headquarters not located in Chennai?
a) Indian Bank
b) Vijaya Bank
c) Indian Overseas Bank
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Vijaya Bank.

9. The main function of Central Statistical Organisation is _____________
a) To collect employment details
b) To determine the money supply
c) To determine prices
d) To publish national income estimates

Click here to View Answer
Answer d) To publish national income estimates.

10. On December, Which Bank has helped in transformation of the village of Malangaon of Sangli district into a completely cashless village?
a) Canara Bank
b) Bank of India
c) Bank of Maharashtra
d) Union Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

Leave a Comment