Banking Quiz for IBPS | SBI – 244

Banking Quiz

1. Which Bank has announced the nation-wide launch of aadhaar-linked cashless merchant solution that uses a retailers’ smartphone to enable digital payments on December?
a) ICICI Bank
b) Axis Bank
c) IDFC Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer c) IDFC Bank.

2. Money Laundering refers to ______________
a) Conversion of gold into cash
b) Conversion of money which is illegally obtained
c) Conversion of assets into cash
d) Conversion of cash into gold

Click here to View Answer
Answer b) Conversion of money which is illegally obtained.

3. Dena Bank was founded on 26 May _________
a) 1938
b) 1925
c) 1917
d) 1908

Click here to View Answer
Answer a) 1938.

4. Who is the MD and CEO of Vijaya Bank?
a) Arun Tiwari
b) Rajeev Rishi
c) Kishor Kharat
d) Kishore Kumar Sansi

Click here to View Answer
Answer d) Kishore Kumar Sansi.

5. Expand CORE?
a) Currency Online Realtime Exchange
b) Certified Online Realtime Exchange
c) Customer Online Realtime Exchange
d) Central Online Realtime Exchange

Click here to View Answer
Answer c) Customer Online Realtime Exchange.

6. Central Bank of India headquarters located in ____________
a) Bangalore
b) Mumbai
c) New Delhi
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

7. “Good people to bank with” is the tagline of ____________
a) Union Bank of India
b) UCO Bank
c) United Bank of India
d) Indian Overseas Bank

Click here to View Answer
Answer a) Union Bank of India.

8. What is the currency of Israel?
a) Rial
b) Dinar
c) Tenge
d) Shekel

Click here to View Answer
Answer d) Shekel.

9. ___________ is a financial institution which mobilises savings from the people and invests then in a mix of corporate and government securities
a) Correspondent Bank
b) Commercial Bank
c) Mutual Fund
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Mutual Fund.

10. On December, ______________VikasGrameen Bank (KVGB) has come out with an innovative method of employing women in villages
a) Kerala
b) Karnataka
c) Punjab
d) Assam

Click here to View Answer
Answer b) Karnataka.

Leave a Comment