Banking Quiz for IBPS | SBI – 243

Banking Quiz

1. On December, The Dharamshala vegetable market has become the first in the state to have the swipe machine facility in Himachal Pradesh, _____________has installed this swipe machine in the vegetable market
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) ICICI Bank
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) ICICI Bank.

2. What is the currency of Myanmar?
a) Kina
b) Naira
c) Dollar
d) Kyat

Click here to View Answer
Answer d) Kyat.

3. The oldest Central Bank in the world is the ____________
a) Bank of England
b) Bank of China
c) Reserve Bank of India
d) Swiss National Bank

Click here to View Answer
Answer a) Bank of England.

4. Who is the MD and CEO of IndusInd Bank?
a) Uday Kotak
b) Romesh Sobti
c) C.V.R Rajendran
d) Jayaram Bhat

Click here to View Answer
Answer b) Romesh Sobti.

5. Expand SPNS?
a) Shared Profit Network System
b) Shared Payment Network Service
c) Shared Payment Network System
d) Shared Private Network System

Click here to View Answer
Answer c) Shared Payment Network System.

6. ICICI Bank headquarters located in ____________
a) New Delhi
b) Hyderabad
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

7. Vijaya Bank was established on 23 October 1931 in ___________
a) Mangalore
b) Bangalore
c) Mysore
d) Udupi

Click here to View Answer
Answer a) Mangalore.

8. What is the tagline of Indian Overseas Bank?
a) Trusted Family Bank
b) Good people to bank with
c) Good people to grow with
d) A friend You can Bank Upon

Click here to View Answer
Answer c) Good people to grow with.

9. “Doha Development Round” is related with which of the following organization ?
a) World Bank
b) International Monetary Fund
c) United Nations Conference on Trade and Development
d) World Trade Organisation

Click here to View Answer
Answer d) World Trade Organisation.

10. On December, Which country banned the use of India’s new notes of Rs. 500 and Rs. 2,000, terming them “unauthorised and illegal”?
a) China
b) Nepal
c) Singapore
d) Malaysia

Click here to View Answer
Answer b) Nepal.

Leave a Comment