Banking Quiz for IBPS | SBI – 218

Banking Quiz

1. Which Bank has launched contactless debit card which is based on Near Field Communication (NFC) technology?
a) Kotak Mahindra Bank
b) Yes Bank
c) South Indian Bank
d) Axis Bank

Click here to View Answer
Answer c) South Indian Bank.

2. Kotak Mahindra Bank headquarters located in __________
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

3. Which of the following negotiable instruments can be crossed to the banks?
a) Bills of Exchange
b) Cheques
c) Drafts
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bills of Exchange.

4. Who is the MD and CEO of Syndicate Bank?
a) Rakesh Sethi
b) Arun Shrivastava
c) Melwyn Oswald Rego
d) Mahesh Kumar Jain

Click here to View Answer
Answer b) Arun Shrivastava.

5. What is the currency of Bangladesh?
a) Real
b) Rupee
c) Taka
d) Rupiah

Click here to View Answer
Answer c) Taka.

6. What is the tagline of Yes Bank?
a) Experience our expertise
b) We make money simple
c) We understand your world
d) Support all the way

Click here to View Answer
Answer a) Experience our expertise.

7. Expand BSR?
a) Basic Service Returns
b) Bank Statistical Returns
c) Balance Service Returns
d) Basic Statistical Returns

Click here to View Answer
Answer d) Basic Statistical Returns.

8. Corporation Bank was established on 12 March ________
a) 1905
b) 1906
c) 1908
d) 1910

Click here to View Answer
Answer b) 1906.

9. The first 4 alpha characters in the 11 digit IFSC code represents ____________
a) Bank Name
b) State Name
c) Branch Name
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bank Name.

10. The Centre announced a new committee, headed by _____________, to form a strategy to expedite the process of transforming India into a cashless economy on November
a) Bibek Debroy
b) Arvind Panagariya
c) Amitabh Kant
d) Urjit Patel

Click here to View Answer
Answer c) Amitabh Kant.

Leave a Comment