Banking Quiz for IBPS | SBI – 217

Banking Quiz

1. Which Bank will raise Rs 5,681 crore by issuance of preferential shares to the central government, its majority shareholder on November?
a) IDBI Bank
b) Canara Bank
c) State Bank of India
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer c) State Bank of India.

2. Which of the following Bank headquarters located in Chennai?
a) Syndicate Bank
b) IDBI Bank
c) Bank of India
d) Indian Overseas Bank

Click here to View Answer
Answer d) Indian Overseas Bank.

3. When did World Trade Organisation come into force?
a) 1st January, 1995
b) 31st January, 1996
c) 10th January, 1993
d) 1st January, 2000

Click here to View Answer
Answer a) 1st January, 1995.

4. what is the currency of Iceland?
a) Icelandic dollar
b) Icelandic króna
c) Icelandic shilling
d) Icelandic euro

Click here to View Answer
Answer b) Icelandic króna.

5. Who is the MD and CEO of Bank of Baroda?
a) Rakesh Sharma
b) Rajeev Rishi
c) Jayakumar
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer c) Jayakumar.

6. Which of the following does not qualify as priority sector lending?
a) Education loans
b) Loans to small scale sector
c) Housing loan
d) Auto loans

Click here to View Answer
Answer d) Auto loans.

7. “The Name you can Bank Upon” is the tagline of ____________
a) Punjab & Sind Bank
b) Punjab National Bank
c) Vijaya Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer b) Punjab National Bank.

8. India’s largest public sector bank State Bank of India has launched its Unified Payments Interface enabled app called ___________ on November
a) SBI Pay
b) SBI Money
c) SBI Cash
d) SBI Digital

Click here to View Answer
Answer a) SBI Pay.

9. The Central Bank of India was established on 21 December ________
a) 1905
b) 1907
c) 1911
d) 1915

Click here to View Answer
Answer c) 1911.

10. Which Private sector bank announced a partnership with Gujarat State Road Transport Corporation (GSRTC) to digitise payment of bus tickets for its customers on November?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Axis Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer d) Yes Bank.

Leave a Comment