Banking Quiz for IBPS | SBI – 216

Banking Quiz

1. India and __________ signed a Joint Declaration in New Delhi for implementation of Automatic Exchange of Information between two countries in respect of accounts of Indians held abroad
a) Germany
b) Switzerland
c) Singapore
d) Japan

Click here to View Answer
Answer b) Switzerland.

2. The term national income represents ________________
a) Gross national product at market prices minus depreciation and indirect taxes plus subsides
b) Gross national product at market prices minus depreciation
c) Gross national product at market prices minus net factor income from abroad
d) Gross national product at markets prices minus depreciation plus net factor income from abroad

Click here to View Answer
Answer a) Gross national product at market prices minus depreciation and indirect taxes plus subsides.

3. United Bank of India was established on December 18 ________
a) 1942
b) 1945
c) 1950
d) 1960

Click here to View Answer
Answer c) 1950.

4. Who is the MD and CEO of Allahabad Bank?
a) Ravi Krishan Takkar
b) Kishor Piraji
c) Pawan Kumar Bajaj
d) Rakesh Sethi

Click here to View Answer
Answer d) Rakesh Sethi.

5. Which of the following would be treated as an unsecured loan?
a) Educational loan
b) Personal loan
c) Vehicle loan
d) Agricultural loan

Click here to View Answer
Answer b) Personal loan.

6. Which of the following Bank headquarters located in Bangalore?
a) Canara Bank
b) Indian Overseas Bank
c) Corporation Bank
d) Central Bank of India

Click here to View Answer
Answer a) Canara Bank.

7. IBBI notifies three sets of regulations under Insolvency and Bankruptcy Code, 2016 on November, Expand IBBI?
a) Industry and Bankruptcy Board of India (IBBI)
b) Insurance and Bankruptcy Board of India (IBBI)
c) Integrated and Bankruptcy Board of India (IBBI)
d) Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)

Click here to View Answer
Answer d) Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI).

8. “The Bank that begins with “U”” is the tagline of _____________
a) Union Bank of India
b) UCO Bank
c) United Bank of India
d) Central Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) United Bank of India.

9. What is the currency of Japan?
a) Yen
b) Won
c) Tenge
d) Som

Click here to View Answer
Answer a) Yen.

10. Airtel Payments Bank Ltd, a subsidiary of the country’s largest telecom operator BhartiAirtel, has rolled out a pilot of its banking services in ___________ on November
a) Maharashtra
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer b) Rajasthan.

Leave a Comment