Banking Quiz for IBPS | SBI – 215

Banking Quiz

1. Who has been elected as the President of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI) for 2017?
a) Gautam Adani
b) Dilip Shanghvi
c) Pankaj Patel
d) Vikram Lal

Click here to View Answer
Answer c) Pankaj Patel.

2. Headquarters of Catholic Syrian Bank located in ____________
a) Manipal
b) Thrissur
c) Mumbai
d) Tamilnadu

Click here to View Answer
Answer b) Thrissur.

3. Expand RLA?
a) Repayment of Loans and Advances
b) Register of Loans and Advances
c) Revenue of Loans and Advances
d) Recoveries of Loans and Advances

Click here to View Answer
Answer d) Recoveries of Loans and Advances.

4. Who is the MD and CEO of Indian Bank?
a) Mahesh Kumar Jain
b) Suresh N Patel
c) Arun Tiwari
d) Animesh Chauhan

Click here to View Answer
Answer a) Mahesh Kumar Jain.

5. Who can invest in a commercial paper?
a) Banking Companies
b) Non-Resident Indians (NRIs)
c) Individuals
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

6. What is the tagline of HDFC Bank?
a) Smart way to bank
b) We make money simple
c) We understand your world
d) Experience our expertise

Click here to View Answer
Answer c) We understand your world.

7. What is the currency of Belgium?
a) Euro
b) Peso
c) Pound
d) Dollar

Click here to View Answer
Answer a) Euro.

8. Bank of Maharashtra was established on 16 September ________
a) 1933
b) 1935
c) 1938
d) 1940

Click here to View Answer
Answer b) 1935.

9. Money lent for more than one day but less than 15 days in the money market is known as _____________
a) Call Money
b) Medium Term Money
c) Short Term Money
d) Notice Money

Click here to View Answer
Answer d) Notice Money.

10. Which is the first credit information company in India?
a) ICRA
b) CARE
c) CIBIL
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) CIBIL.

Leave a Comment