Banking Quiz for IBPS | SBI – 214

Banking Quiz

1. Which Bank has appointed Siby Sebastian as Chief Executive Officer for its India operations on November?
a) DBS Bank
b) Bank of Bahrain and Kuwait
c) State Bank of Mauritius
d) Standard Chartered Bank

Click here to View Answer
Answer c) State Bank of Mauritius.

2. Indian Bank was established on 15 August _______
a) 1907
b) 1910
c) 1912
d) 1927

Click here to View Answer
Answer a) 1907.

3. Expand RFC?
a) Real Foreign Currency
b) Residents Foreign Currency
c) Reserve Foreign Currency
d) Regional Foreign Currency

Click here to View Answer
Answer b) Residents Foreign Currency.

4. “Let’s make money simple” is the tagline of ______________
a) IndusInd Bank
b) Lakshmi Vilas Bank
c) Catholic Syrian Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer d) Kotak Mahindra Bank.

5. Banks are required to pay how much percentage of their net bank credit to Priority Sector in advance?
a) 10%
b) 15%
c) 25%
d) 32%

Click here to View Answer
Answer a) 10%.

6. Who is the MD and CEO of UCO Bank?
a) Rakesh Sethi
b) Ravi Krishan Takkar
c) Kishor Kumar Sansi
d) Kishor Piraji Kharat

Click here to View Answer
Answer b) Ravi Krishan Takkar.

7. What is the Currency of China?
a) Renminbi
b) Yuan
c) Both Renminbi and Yuan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both Renminbi and Yuan.

8. Headquarters of Central Bank of India located in __________
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Bangalore
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer a) Mumbai.

9. Where is the headquarters of the International Monetary Fund (IMF)?
a) Geneva
b) Paris
c) Washington DC
d) London

Click here to View Answer
Answer c) Washington DC.

10. Who among the following cannot open ‘No Frill Account’ in a bank?
a) Labourer in unorganised sector
b) Student
c) Agricultural labourer
d) A small firm selling white goods

Click here to View Answer
Answer d) A small firm selling white goods.

Leave a Comment