Banking Quiz for IBPS | SBI – 213

Banking Quiz

1. The Reserve Bank of India has granted approval for appointment of C.V.R. Rajendran as the Managing Director & CEO of _____________ on November
a) Kotak Mahindra Bank
b) IndusInd Bank
c) Catholic Syrian Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer c) Catholic Syrian Bank.

2. “Your perfect banking partner” is the tagline of ____________
a) Karnataka Bank
b) Federal Bank
c) IndusInd Bank
d) Kotak Mahindra Bank

Click here to View Answer
Answer b) Federal Bank.

3. Open Market Operation By RBI are the part of its __________
a) Non fiscal Policy
b) Income Policy
c) Fiscal Policy
d) Credit Policy

Click here to View Answer
Answer d) Credit Policy.

4. Union Bank of India was established on 11 November ________
a) 1919
b) 1921
c) 1927
d) 1932

Click here to View Answer
Answer a) 1919.

5. Who is the MD and CEO of Bank of Baroda?
a) R P Marathe
b) Rajeev Rishi
c) P.S. Jayakumar
d) Rakesh Sharma

Click here to View Answer
Answer c) P.S. Jayakumar.

6. What is the Cash Reserve Ratio (CRR) on 07 March 2017?
a) 3.00%
b) 4.00%
c) 4.50%
d) 5.00%

Click here to View Answer
Answer b) 4.00%.

7. Which of thef ollowing bank headquarters located in New Delhi?
a) Dena Bank
b) IDBI Bank
c) United Bank of India
d) Punjab National Bank

Click here to View Answer
Answer d) Punjab National Bank.

8. What is the currency of Argentina?
a) Manat
b) Peso
c) Dram
d) Taka

Click here to View Answer
Answer b) Peso.

9. Expand GFD?
a) Gross Fiscal Deficit
b) General Fiscal Deficit
c) Global Fiscal Deficit
d) Government Fiscal Deficit

Click here to View Answer
Answer a) Gross Fiscal Deficit.

10. ___________is the percentage of total deposits of a bank which it has to keep with itself in the form of liquid assets
a) Cash Reserve Ratio (CRR)
b) Marginal Standing Facility (MSF)
c) Statutory Liquidity Ratio (SLR)
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Statutory Liquidity Ratio (SLR).

Leave a Comment