Banking Quiz for IBPS | SBI – 193

Banking Quiz

1. Which Bank has launched a credit facility against home loans for salaried customers on November?
a) Axis Bank
b) State Bank of India
c) ICICI Bank
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer c) ICICI Bank.

2. What is the currency of Ghana?
a) Quetzal
b) Franc
c) Lempira
d) Cedi

Click here to View Answer
Answer d) Cedi.

3. Headquarters of Indian Bank located in ____________
a) Chennai
b) Mumbai
c) Bangalore
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer a) Chennai.

4. Which of the following has decided to block LPG subsidy and PAN of the tax defaulters?
a) Government of India
b) Income Tax Department
c) Reserve Bank of India
d) SEBI

Click here to View Answer
Answer b) Income Tax Department.

5. Who is the MD and CEO of Allahabad Bank?
a) Rakesh Sethi
b) Rakesh Sharma
c) Animesh Chauhan
d) P.Srinivas

Click here to View Answer
Answer a) Rakesh Sethi.

6. Kristalina Georgieva has been appointed as CEO of ________________ on November
a) International Bank for Reconstruction and Development (IBRD)
b) International Development Association (IDA) of the World Bank Group
c) Both option a and b
d) World Bank

Click here to View Answer
Answer c) Both option a and b.

7. “Trust and Excellene since 1904” is the tagline of _____________
a) ICICI Bank
b) Catholic Syrian Bank
c) Federal Bank
d) Citi Union Bank

Click here to View Answer
Answer d) Citi Union Bank.

8. The beneficiary can expect to get credit for the NEFT transactions within ____ business hours
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer b) 2.

9. Expand IFAD?
a) International Fund for Agricultural Development
b) International Finance for Agricultural Development
c) International Fund for Administrative Development
d) International Fund for Asian Development

Click here to View Answer
Answer a) International Fund for Agricultural Development.

10. Which of the following is an example for the financial assets?
a) bonds
b) stocks
c) bank deposits
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

Leave a Comment