Banking Quiz for IBPS | SBI – 192

Banking Quiz

1. Expand IDD?
a) International Development Department
b) Index Development Department
c) Industrial Development Department
d) Investment Development Department

Click here to View Answer
Answer c) Industrial Development Department.

2. Who is the MD and CEO of Punjab National Bank?
a) Ashwani Kumar
b) Arun Shrivastava
c) S. M. Swathi
d) Usha Ananthasubramanian

Click here to View Answer
Answer d) Usha Ananthasubramanian.

3. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) has tightened rules for credit rating agencies on Novemeber, Which of the following is not a credit rating agency?
a) IFSC
b) CRISIL
c) ICRA
d) CARE

Click here to View Answer
Answer a) IFSC.

4. What is the Currency of Ethiopia?
a) Nakfa
b) Birr
c) Kroon
d) Dalasi

Click here to View Answer
Answer b) Birr.

5. Headquarters of Union Bank of India located in _____________
a) New Delhi
b) Pune
c) Mumbai
d) Vadodara

Click here to View Answer
Answer c) Mumbai.

6. India Post Payments Bank have how many branches in the country?
a) 650
b) 750
c) 500
d) 1000

Click here to View Answer
Answer a) 650.

7. Which Bank has cut interest rate for home loan by 0.15 per cent to a six-year low on November?
a) Axis Bank
b) HDFC Bank
c) Canara Bank
d) State Bank of India

Click here to View Answer
Answer d) State Bank of India.

8. “Tann Mann Dhan” is the tagline of _____________
a) Karur Vysya Bank
b) Dhanalakshmi Bank
c) Lakshmi Vilas Bank
d) Tamilnad Mercantile Bank

Click here to View Answer
Answer b) Dhanalakshmi Bank.

9. Money lent for 15 days or more in inter-bank market is called __________
a) Notice Money
b) Capital Money
c) Term Money
d) Call Money

Click here to View Answer
Answer c) Term Money.

10. Micro Units Development and Refinance Agency(MUDRA) Bank has been headquartered in __________
a) New Delhi
b) Hyderabad
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer a) New Delhi.

Leave a Comment