Banking Quiz for IBPS | SBI – 189

Banking Quiz

1. GST Network to borrow Rs _____ crore from banks to fund GST infra building cost on October
a) 500
b) 700
c) 800
d) 1000

Click here to View Answer
Answer c) 800.

2. Headquarters of Corporation Bank located in ________________
a) Mumbai
b) Bangalore
c) New Delhi
d) Mangalore

Click here to View Answer
Answer d) Mangalore.

3. The small finance banks will be licensed under ________ of the Banking Regulation Act, 1949
a) Section 22
b) Section 23
c) Section 24
d) Section 25

Click here to View Answer
Answer a) Section 22.

4. P. Srinivas is the MD and CEO of _______________
a) Bank of Maharashtra
b) United Bank of India
c) UCO Bank
d) Allahabad Bank

Click here to View Answer
Answer b) United Bank of India.

5. Maximum loan size to a single person cannot exceed _____ of total capital funds
a) 5%
b) 25%
c) 15%
d) 10%

Click here to View Answer
Answer d) 10%.

6. Expand FDI?
a) Financial Direct Investment
b) Foreign Direct Investment
c) Foreign Data Investment
d) Foreign Direct Industry

Click here to View Answer
Answer b) Foreign Direct Investment.

7. “The world’s local bank” is the tagline of _______________
a) HDFC Bank
b) Federal Bank
c) HSBC Bank
d) Yes Bank

Click here to View Answer
Answer c) HSBC Bank.

8. Which two states have jointly topped the ease of doing business ranking in the list for 2016 prepared by the World Bank and DIPP on October?
a) Andhra Pradesh and Telangana
b) Madya Pradesh and Kerala
c) Andhra Pradesh and Tamil Nadu
d) Uttar Pradesh and Telangana

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh and Telangana.

9. What is the currency of Mongolia?
a) Ouguiya
b) Kyat
c) Metical
d) Tugrik

Click here to View Answer
Answer d) Tugrik.

10. How much percentage of Payment Bank’s branches must be in the unbanked rural area?
a) 45%
b) 25%
c) 50%
d) 35%

Click here to View Answer
Answer b) 25%.

Leave a Comment