Banking Quiz for IBPS | SBI – 188

Banking Quiz

1. Which Bank issued equity shares on preferential basis to the Centre for capital infusion of 5,681 crore on October?
a) State Bank of India
b) Punjab National Bank
c) Andra Bank
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer a) State Bank of India.

2. Ashwani Kumar is the MD and CEO of _______________
a) Syndicate Bank
b) Canara Bank
c) Dena Bank
d) Indian Overseas Bank

Click here to View Answer
Answer c) Dena Bank.

3. World Bank has appointed _________________ as its first advisor on October
a) Jason Allford
b) Clifton Cortez
c) Merza Hasan
d) Omar Bougara

Click here to View Answer
Answer b) Clifton Cortez.

4. Expand EPF?
a) Exchange Provident Fund
b) Employees Permanent Fund
c) Exchange Provident Fund
d) Employees Provident Fund

Click here to View Answer
Answer d) Employees Provident Fund.

5. What is the tagline of Punjab and Sindh Bank?
a) Your Faithful And Friendly Financial Partner
b) Where series is a way of life
c) Your tech friendly bank
d) A Friend You can Bank Upon

Click here to View Answer
Answer b) Where series is a way of life.

6. A cheque which is not crossed is called _____________
a) Open cheque
b) Uncrossed cheque
c) Order cheque
d) Bearer cheque

Click here to View Answer
Answer a) Open cheque.

7. Which of the following bank headquarters not in Mumbai?
a) ICICI Bank
b) IDBI Bank
c) Punjab National Bank
d) Union Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) Punjab National Bank.

8. What is the Statutory Liquidity Ratio (SLR) on January 2017?
a) 21.50%
b) 20.75%
c) 22.50%
d) 20.50%

Click here to View Answer
Answer d) 20.50%.

9. What is the Currency of United Arab Emirates?
a) U.A.E. dirham
b) U.A.E. dinar
c) U.A.E. riyal
d) U.A.E. lira

Click here to View Answer
Answer a) U.A.E. dirham.

10. What is offshore banking?
a) It is bank located outside the country of resident of the depositor
b) Offshore banking is basically dealing in foreign exchange
c) It is a bank located in a neighbouring country
d) It is a bank located in SEZ

Click here to View Answer
Answer b) Offshore banking is basically dealing in foreign exchange.

Leave a Comment