Banking Quiz for IBPS | SBI – 187

Banking Quiz

1. Reserve Bank of India (RBI) on October permitted startups to raise external commercial borrowings (ECBs) of up to USD ___________ in a financial year
a) 7 million
b) 5 million
c) 3 million
d) 1 million

Click here to View Answer
Answer c) 3 million.

2. Which of the following bank headquarters not in New Delhi?
a) Oriental Bank of Commerce
b) Bank of India
c) Bhartiya Mahila Bank
d) Punjab & Sind Bank

Click here to View Answer
Answer b) Bank of India.

3. What is the Reverse Repo Rate on January 2017?
a) 5.75%
b) 6.75%
c) 7.75%
d) 6.50%

Click here to View Answer
Answer a) 5.75%.

4. Fixed deposits are for the bank _______________
a) Fixed asset
b) Capital asset
c) Long term liability
d) Time liability

Click here to View Answer
Answer d) Time liability.

5. P. S. Jayakumar is the MD and CEO of ______________
a) Bank of India
b) Bank of Maharashtra
c) Bank of Baroda
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Baroda.

6. Nonperforming assets means __________________
a) The assets have stopped giving expenses to a bank
b) The assets have stopped giving income to a bank
c) The assets have stopped giving losses to a bank
d) The assets have stopped giving capital to a bank

Click here to View Answer
Answer b) The assets have stopped giving income to a bank.

7. What is the tagline of Punjab National Bank?
a) A tradition of trust
b) One family one bank
c) Where India Banks
d) A Name you can Bank Upon

Click here to View Answer
Answer d) A Name you can Bank Upon.

8. Expand EFR?
a) Exchange Fluctuation Reserve
b) Exchange Finance Reserve
c) Exchange Foreign Reserve
d) Employees Fluctuation Reserve

Click here to View Answer
Answer a) Exchange Fluctuation Reserve.

9. What is the Currency of Taiwan?
a) Taiwan euro
b) Taiwan pound
c) Taiwan dollar
d) Taiwan rupee

Click here to View Answer
Answer c) Taiwan dollar.

10. Which Bank raised 6,000 crore in tranches from bonds to fund for its business expansion on October?
a) Bank of Baroda
b) Punjab National Bank
c) Syndicate Bank
d) Dena Bank

Click here to View Answer
Answer b) Punjab National Bank.

Leave a Comment