Banking Quiz for IBPS | SBI – 185

Banking Quiz

1. Which General Insurance Company has entered into a tie-up with Maruti Insurance Broking Pvt Ltd (MIBL) to offer motor insurance to buyers of Maruti Suzuki cars on October?
a) Tata AIG General Insurance
b) Cholamandalam MS General Insurance
c) Bajaj Allianz General Insurance
d) HDFC ERGO General Insurance

Click here to View Answer
Answer d) HDFC ERGO General Insurance.

2. Expand FCA?
a) Foriegn Convertible Assets
b) Foriegn Capital Assets
c) Foriegn Currency Assets
d) Foriegn Credit Assets

Click here to View Answer
Answer c) Foriegn Currency Assets.

3. “You focus on exports. We cover the risks” is the tagline of _______________
a) IDBI Bank
b) ECGC Bank
c) NABARD Bank
d) SIDBI Bank

Click here to View Answer
Answer b) ECGC Bank.

4. India has notified the revised double tax avoidance agreement, DTAA with _____________ on October
a) South Korea
b) Germany
c) Switzerland
d) South Africa

Click here to View Answer
Answer a) South Korea.

5. What is the Currency of Maldives?
a) Rupee
b) Rupiah
c) Ringgit
d) Rufiya

Click here to View Answer
Answer d) Rufiya.

6. Ravindra Prabhakar Marathe is the MD and CEO of ___________________
a) Bank of India
b) Punjab National Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Andra Bank

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

7. A ‘Not-negotiable’ crossing is a ________________
a) Double crossing
b) Special crossing
c) General crossing
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Special crossing.

8. Headquarters of Bank of Baroda in ______________
a) Vadodara
b) Kolkata
c) Pune
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer a) Vadodara.

9. India and _________________ on October 2016 signed three agreements in the areas of double taxation avoidance, food security and sports
a) China
b) USA
c) New Zealand
d) Singapore

Click here to View Answer
Answer c) New Zealand.

10. Foreign exchange Reserves of India are kept in the custody of ________________
a) EXIM Bank
b) SEBI
c) Reserve Bank of India
d) International Monetary Fund

Click here to View Answer
Answer d) International Monetary Fund.

Leave a Comment