Banking Quiz for IBPS | SBI – 184

Banking Quiz

1. Which Bank has received its board’s approval to raise up to Rs 2900 crore of debt capital by March 31, 2017 on October?
a) UCO Bank
b) Union Bank of India
c) State Bank of India
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer b) Union Bank of India.

2. What is the Currency of “Indonesia”?
a) Rupee
b) Rufiya
c) Rupiah
d) Riyal

Click here to View Answer
Answer c) Rupiah.

3. India ranked _____ in the World Bank’s ease of doing business ranking for 2017
a) 130
b) 98
c) 105
d) 112

Click here to View Answer
Answer a) 130.

4. Rakesh Sharma is the MD and CEO of _________________
a) Syndicate Bank
b) Bank of India
c) Canara Bank
d) Allahabad Bank

Click here to View Answer
Answer c) Canara Bank.

5. Expand ECS?
a) Electronic Checking System
b) Electronic Clearing Service
c) Electronic Consumer System
d) Electronic Clearing System

Click here to View Answer
Answer d) Electronic Clearing System.

6. “The City never sleeps” is the tagline of ______________
a) CITI Bank
b) Deutsche Bank
c) Yes Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer a) CITI Bank.

7. India secured ____ rank on the World Economic Forum’s Global Gender Gap Report 2016
a) 93rd
b) 81st
c) 87th
d) 77th

Click here to View Answer
Answer c) 87th.

8. Headquarters of “Union Bank of India” in ______________
a) Kolkata
b) Mumbai
c) Bangalore
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Mumbai.

9. Inflation is measured in India on the basis of which index?
a) Retail price index
b) Market price index
c) Consumer price index
d) Wholesale price index

Click here to View Answer
Answer d) Wholesale price index.

10. What is the number of member states in the World Trade Organisation on January 2017?
a) 164
b) 158
c) 146
d) 144

Click here to View Answer
Answer a) 164.

Leave a Comment