Banking Quiz for IBPS | RBI – 182

Banking Quiz

1. _____________has sanctioned loans worth 19,702 crore to the National Water Development Agency for 50 irrigation projects on October
a) Asian Development Bank
b) State Bank of India
c) Small Industries Development Bank of India
d) National Bank for Agriculture and Rural Development

Click here to View Answer
Answer d) National Bank for Agriculture and Rural Development.

2. Which country signed a 650-million US dollar loan agreement with the World Bank for the Eastern Dedicated Freight Corridor-III (EDFC-III) Project on October?
a) Bangladesh
b) India
c) China
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer b) India.

3. “Experience our expertise” is the tagline of _______________
a) Kotak Mahindra Bank
b) HDFC Bank
c) Yes Bank
d) Citi Union Bank

Click here to View Answer
Answer c) Yes Bank.

4. The RBI has released guidelines for penalizing payments systems & banks under the ___________________ on October
a) Payments and Settlements Systems Act – 2007
b) Banking Regulation Act–1949
c) Reserve Bank of India Act–1934
d) Recovery of Debts due to Banks and Financial Institutions Act-1993

Click here to View Answer
Answer a) Payments and Settlements Systems Act – 2007.

5. Headquarters of Bank of Baroda in ____________
a) Bangalore
b) Vadodara
c) Mumbai
d) Pune

Click here to View Answer
Answer b) Vadodara.

6. Largest shareholder (in percentage shareholding) of a nationalized bank is _______________
a) Reserve Bank of India
b) Finance Ministry
c) State Government
d) Government of India

Click here to View Answer
Answer d) Government of India.

7. Who is the MD and CEO of Bank of India?
a) Sushil Muhnot
b) Ashwani Kumar
c) Melwyn O Rego
d) Arun Shrivastava

Click here to View Answer
Answer c) Melwyn O Rego.

8. Expand NIF?
a) Note Issuance Facility
b) Note Issuance Factory
c) Net Issuance Finance
d) National Issuance Facility

Click here to View Answer
Answer a) Note Issuance Facility.

9. The higher denomination banknotes in Rs. 1,000 ,Rs. 5,000 , Rs. 10,000 were reintroduced by RBI in the year _________
a) 1948
b) 2016
c) 1979
d) 1954

Click here to View Answer
Answer d) 1954.

10. What is the Currency of Kazakhstan?
a) shilling
b) Tenge
c) Rial
d) Shekel

Click here to View Answer
Answer b) Tenge.

Leave a Comment