Banking Quiz for IBPS | RBI – 181

Banking Quiz

1. On October,The Finance Ministry announced the sixth tranche of sovereign gold bonds. The duration of the bond for a period of _________
a) Five Years
b) Eight Years
c) Seven Years
d) Six years

Click here to View Answer
Answer b) Eight Years.

2. What is the Currency of Kyrgyzstan?
a) Som
b) Maluti
c) Lats
d) Won

Click here to View Answer
Answer a) Som.

3. On October, Which Bank has been conferred “Special Award for Excellence in MSME lending” for its performance in lending to the MSME sector during the year 2013-14 & 2014-15
a) State Bank of Travancore
b) State Bank of Mysore
c) State Bank of India
d) State Bank of Patiala

Click here to View Answer
Answer d) State Bank of Patiala.

4. Headquarters of Vijaya Bank in ______________
a) Chennai
b) Kolkata
c) Bangalore
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer c) Bangalore.

5. Who is the MD and CEO of UCO Bank?
a) R K Takkar
b) Rakesh Sethi
c) P Srinivas
d) Suresh N Patel

Click here to View Answer
Answer a) R K Takkar.

6. Expand NIC?
a) National Information Classification
b) National Investment Classification
c) National Insurance Classification
d) National Industrial Classification

Click here to View Answer
Answer d) National Industrial Classification.

7. Which Bank has said that it will re-issue around six lakh debit cards to customers on October?
a) Indian Bank
b) State Bank of India
c) Axis Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer b) State Bank of India.

8. “We make money simple” is the tagline of _______________
a) Karnataka Bank
b) AXIS Bank
c) IndusInd Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer c) IndusInd Bank.

9. Unrestricted exchange of goods and services is called ____________
a) Free Trade
b) Bilateral Trade
c) Export Trade
d) Limited Trade

Click here to View Answer
Answer a) Free Trade.

10. The lowering of Bank Rate by the Reserve Bank of India leads to _____________
a) Less liquidity in the market
b) Increasing deposits by commercial banks
c) All of these
d) More liquidity in the market

Click here to View Answer
Answer d) More liquidity in the market.

Leave a Comment