Banking Quiz for IBPS | RBI – 180

Banking Quiz

1. ____________relaxed several rules including foreign direct investment norms to boost start-up activity in the country on October
a) Central Government
b) Finance Ministry
c) Reserve Bank of India
d) SEBI

Click here to View Answer
Answer c) Reserve Bank of India.

2. Expand NFD?
a) Non Fiscal Deficit
b) Net Financial Deficit
c) Net Financial Deficit
d) Net Fiscal Deficit

Click here to View Answer
Answer d) Net Fiscal Deficit.

3. Who is the MD and CEO of IDBI Bank?
a) P.S. Jayakumar
b) Kishore Piraji Kharat
c) Arun Shrivastava
d) Arun Tiwari

Click here to View Answer
Answer b) Kishore Piraji Kharat.

4. ____________has launched a Rs 60 crore “A Scheme for Promotion of Innovation and Rural Entrepreneurship & agro-industry” (ASPIRE) fund to promote innovation,rural entrepreneurship &agri-industry on October
a) SIDBI
b) SBI
c) RBI
d) NABARD

Click here to View Answer
Answer a) SIDBI.

5. “Support all the way” is the tagline of ______________
a) HDFC Bank
b) Citi Union Bank
c) Dhanlaxmi Bank
d) Catholic Syrian Bank

Click here to View Answer
Answer d) Catholic Syrian Bank.

6. What is the Currency of Libya?
a) Libyan ringgit
b) Libyan dinar
c) Libyan rupee
d) Libyan rupiah

Click here to View Answer
Answer b) Libyan dinar.

7. On October, SEBI re-constitutes panel on disclosure, accounting standards, The 17-member Committee on Disclosures and Accounting Standards chaired by ___________
a) Chitra Ramkrishna
b) Vijay Kumar
c) Ishaat Hussain
d) Suresh Senapaty

Click here to View Answer
Answer c) Ishaat Hussain.

8. Loan taken by the person, not telling the purpose of taking loan is called ____________
a) Non – Personal Loan
b) Secret Loan
c) Free Loan
d) Personal Loan

Click here to View Answer
Answer d) Personal Loan.

9. Headquarters of Indian Bank in ____________
a) Chennai
b) Mangalore
c) Mumbai
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer a) Chennai.

10. Group of people such as workers who pool their money together for savings and to make loan is called a/an ___________
a) Public Union
b) Credit Union
c) Labour Union
d) Cooperative Union

Click here to View Answer
Answer b) Credit Union.

Leave a Comment