Banking Quiz for IBPS | RBI – 177

Banking Quiz

1. Union Cabinet on October approved MoU between Export-Import Bank of India (Exim Bank) and ___________________ for enhancing trade and economic relations among the BRICS countries
a) Asian Development Bank (ADB)
b) World Bank (WB)
c) International Monetary Fund (IMF)
d) New Development Bank (NDB)

Click here to View Answer
Answer d) New Development Bank (NDB).

2. The Currency of Hungary is _____________
a) Gourde
b) Franc
c) Forint
d) Lempira

Click here to View Answer
Answer c) Forint.

3. Which Bank appointed P V Sindhu and K Srikanth as brand ambassadors on October?
a) Bank of Baroda
b) Punjab National Bank
c) Union Bank of India
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer a) Bank of Baroda.

4. Raghuram Govind Rajan is an Indian economist who served as the ______ Governor of the Reserve Bank of India
a) 22nd
b) 23rd
c) 24th
d) 25th

Click here to View Answer
Answer b) 23rd.

5. Who is the MD and CEO of Bank of Maharashtra?
a) P.S. Jayakumar
b) Rakesh Sethi
c) Suresh N Patel
d) Sushil Muhnot

Click here to View Answer
Answer d) Sushil Muhnot.

6. The Currency of Israel is _____________
a) Dinar
b) Shekel
c) Rial
d) Rupiah

Click here to View Answer
Answer b) Shekel.

7. State Bank of India to divest up to ___ of its stake in its life insurance subsidiary SBI Life Insurance on October
a) 5%
b) 10%
c) 8%
d) 12%

Click here to View Answer
Answer a) 5%.

8. Headquarters of Syndicate Bank in ____________
a) Kolkata
b) Chennai
c) Manipal
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Manipal.

9. Japan’s Soft Bank has announced a technology investment fund of up to _______ billion with Saudi Arabia’s sovereign Public Investment Fund on October
a) $25
b) $50
c) $75
d) $100

Click here to View Answer
Answer d) $100.

10. The safest form of crossing is ______________
a) Special crossing
b) Account payee crossing
c) Double crossing
d) General crossing

Click here to View Answer
Answer b) Account payee crossing.

Leave a Comment