Banking Quiz for IBPS | RBI – 176

Banking Quiz

1. Securities and Exchange Board of India (SEBI) has banned ___ entities in a case related to tax evasion and illegal gains through misuse of stock exchange mechanism on October
a) 17
b) 19
c) 21
d) 25

Click here to View Answer
Answer c) 21.

2. Which private sector bank appointed its brokerage business head AnupBagchi as executive director of the bank and head of retail banking on October?
a) HDFC Bank
b) Axis Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) ICICI Bank

Click here to View Answer
Answer d) ICICI Bank.

3. Who is the MD and CEO of Union Bank of India?
a) Arun Tiwari
b) Rajeev Rishi
c) P Srinivas
d) Arun Shrivastava

Click here to View Answer
Answer a) Arun Tiwari.

4. India’s banking system has reported total deposits worth 100 lakh crore for the first time ever in _____________
a) October 2016
b) January 2017
c) September 2016
d) November 2016

Click here to View Answer
Answer c) September 2016.

5. Exim Bank concentrates on _______________
a) Short and long-term financing
b) Medium-term financing
c) Short-term financing
d) Short and medium-term financing

Click here to View Answer
Answer b) Medium-term financing.

6. What is the Currency of Haiti?
a) Lempira
b) Quetzal
c) Dalasi
d) Gourde

Click here to View Answer
Answer d) Gourde.

7. Who among the following is not the Deputy Governor of RBI?
a) S. S. Mundra
b) R. Gandhi
c) K. K. Vohra.
d) N. S. Vishwanathan

Click here to View Answer
Answer c) K. K. Vohra.

8. Headquarters of UCO Bank in ____________
a) Kolkata
b) Chennai
c) Mumbai
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer a) Kolkata.

9. India has the ____________ largest population of high net worth individuals (HNWI) in the Asia-Pacific region
a) Third
b) Fourth
c) Fifth
d) Sixth

Click here to View Answer
Answer b) Fourth.

10. What is the Currency of Guinea?
a) Guinean pound
b) Guinean lira
c) Guinean dollar
d) Guinean franc

Click here to View Answer
Answer d) Guinean franc.

Leave a Comment