Banking Quiz for IBPS | RBI – 175

Banking Quiz

1. Which Public sector Bank renewed its corporate agency tie-up with United India Insurance Company (UIIC) on October?
a) UCO Bank
b) Bank of India
c) Bank of Maharashtra
d) Canara Bank

Click here to View Answer
Answer c) Bank of Maharashtra.

2. Who among the following is not the Executive Director of RBI?
a) M. D. Patra
b) Saurav Sinha
c) B.P. Kanungo
d) Sudarshan Sen

Click here to View Answer
Answer b) Saurav Sinha.

3. Headquarters of Central Bank of India in ____________
a) New Delhi
b) Pune
c) Bangalore
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer d) Mumbai.

4. Who has been appointed as a Whole-Time Member of markets regulator SEBI on October?
a) Deepak Mohanty
b) Meena Hemchandra
c) G Mahalingam
d) Sudarshan Sen

Click here to View Answer
Answer c) G Mahalingam.

5. The Currency of Guyana is __________
a) Guyanese pound
b) Guyanese dollar
c) Guyanese euro
d) Guyanese peso

Click here to View Answer
Answer b) Guyanese dollar.

6. India is ranked __________ among countries with the highest growth in their contribution to high-quality scientific research, according to a recent report
a) Second
b) Third
c) Fourth
d) Fifth

Click here to View Answer
Answer a) Second.

7. Who is the MD and CEO of Oriental Bank of Commerce?
a) Kishore Piraji Kharat
b) Animesh Chauhan
c) Arun Shrivastava
d) J K Garg

Click here to View Answer
Answer b) Animesh Chauhan.

8. “We Make You Feel Richer” is the tagline of ________________
a) IndusInd Bank
b) Federal Bank
c) Karnataka Bank
d) HDFC Bank

Click here to View Answer
Answer a) IndusInd Bank.

9. The Currency of Ethiopia is ___________
a) Kroon
b) Nakfa
c) Birr
d) Lari

Click here to View Answer
Answer c) Birr.

10. NABARD provides refinance assistance for _______________
a) Promotion of small scale industries
b) Cottage and village industries
c) Promotion of agriculture
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

Leave a Comment