Banking Quiz – 66

BANKING QUIZ

1. A financial instrument in which a borrower obtains resources from a lender immediately in exchange for a promised set of payments in the future is called as ___________?
a) Bond
b) Bank Loan
c) Home Mortgage
d) Futures Contract

Click here to View Answer
Answer b) Bank Loan

2. Which one of the following is a component of wealth that is held in a readily spendable form?
a) Money
b) Bonds
c) Stocks
d) Income

Click here to View Answer
Answer a) Money

3. The return on the bond is equal to which of the following?
a) Coupon rate + rate of capital gains
b) Current yield + rate of capital gains
c) Coupon rate – rate of capital gains
d) Current yield – rate of capital gains

Click here to View Answer
Answer a) Coupon rate + rate of capital gains

4. A loan that is used to purchase the real estate is known as
a) Real estate loan
b) Mortgages loan
c) Fixed payment loan
d) Home loan

Click here to View Answer
Answer b) Mortgages loan

5. When a bond becomes more liquid relative to its alternatives, the demand curve for bonds shifts to _____
a) Right
b) Left
c) No change
d) None of the given options

Click here to View Answer
Answer a) Right

6. Consumer Price Index (CPI) measures the
a) Changes in the quantity
b) Changes in the prices
c) Changes in the cost
d) Changes in the profit

Click here to View Answer
Answer b) Changes in the prices

7. A risk-averse investor will
a) Always prefer an investment with a lower expected return
b) Always prefer an investment with a certain return to one with the same expected return but any amount of uncertainty
c) Always require a certain return
d) Always focus exclusively on the expected return

Click here to View Answer
Answer b) Always prefer an investment with a certain return to one with the same expected return but any amount of uncertainty

8. Which of the following best represent the true relationships between interest rates and bond prices?
a) Move in the same direction
b) Move in opposite direction
c) Sometimes move in the same direction, some times in opposite direction
d) Have no relationship with each other (i.e. they are independent)

Click here to View Answer
Answer b) Move in opposite direction

9. Time affects the value of which of the following?
a) Financial Instruments
b) Financial Markets
c) Financial Institutions
d) Central Banks

Click here to View Answer
Answer a) Financial Instruments

Leave a Comment