Banking Quiz – 99

Dear Aspirants,
Welcome to D2G’s Banking Awareness Quiz. Here we give a set of questions. We have given the explanation as well. We hope it helps you all.This Quiz deals with important topics related to Banking.

1. State level financial institutions are?
a) SFCs
b) SIDCs
c) SIICs
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

2. _____ is basically a savings and investment corporation?
a) UTI
b) IDBI
c) SBI
d) RBI

Click here to View Answer
Answer a) UTI

3. Identify the money market instruments?
a) Call Money Market
b) Treasury Bills,Commercial bills and Commercial paper
c) Certificate of deposit
d) Foreign investment policy
e) All of the above

Click here to View Answer
Answer e) All of the above

4. Secondary markets in treasury bills require involvement of ________ and _______?
a) Brokers, Dealers
b) Buyers, Sellers
c) Consumer, Producer
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Brokers, Dealers

5. Merchant bank is an organization that?
a) Underwrites securities for corporations
b) Advice clients on mergers
c) Involved in ownership of commercial ventures
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

6. The criteria for authorization of merchant bankers includes?
a) Professional qualification in finance, law or business management
b) Infrastructure like adequate office space, equipment and manpower
c) Employment of two persons who have the experience to conduct business of merchant bankers
d) Capital adequacy
e) Past track record, experience, general expectation and fairness in all transaction
f) All of the above

Click here to View Answer
Answer f) All of the above

7. Issue management is an important function of ______ and ______?
a) Merchant banker, lead manager
b) Public banker, Merchant banker
c) Lead banker, Private banking
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Merchant banker, lead manager

8. In simple terms, the management of issues for raising funds through various types of instruments by companies is known as?
a) Lead management
b) Merchant banking
c) Issue management
d) Public issue management

Click here to View Answer
Answer c) Issue management

9. Companies raise funds for the purposes of?
a) Financing new projects
b) Expansion of existing units
c) Modernization & diversification of existing units
d) Organizing long term resources for working capital purposes
e) All of the above

Click here to View Answer
Answer e) All of the above

10. Categories of securities issue?
a) Public issue
b) Rights issue
c) Private placement
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

Leave a Comment