Banking Quiz – 94

BANKING QUIZ

1. A scheduled commercial bank is one?
a) Which is included in the Second Schedule of the RBI Act 1934
b) Which is included in the Banking Regulation Act, 1949
c) Both (a) and (b)
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Which is included in the Second Schedule of the RBI Act 1934

2. The SEBI has replaced the mandatory three colour codes that will help investors to understand the risk involved in mutual fund investment is?
a) Barometer
b) Riskometer
c) Value meter
d) Level meter
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Riskometer

3. SBI launches contactless debit and credit cards using NFC technology, the name of cards is?
a) SBI-Online
b) SBI-in-Touch
c) SBI-in-Net
d) SBI-go-get

Click here to View Answer
Answer b) SBI-in-Touch

4. Under Gold Monetisation Scheme, A Min _____ grams of gold could be deposited and Bank will decide the rate of interest?
a) 10 gms
b) 30 gms
c) 50 gms
d) 60 gms

Click here to View Answer
Answer b) 30 gms

5. Increase in Service tax came is effective from?
a. 1st April 2015
b. 1st May 2015
c. 1st June 2015
d. 1st July 2015

Click here to View Answer
Answer c) 1st June 2015

6. IPO Norms revised by SEBI in all IPO’s Opening on or after ________ by making ASBA mandatory for investor’s?
a) 1st Jan 2016
b) 1st June 2015
c) 1st Sept 2015
d) 1st Nov 2015

Click here to View Answer
Answer a) 1st Jan 2016

7. RBI has extended the date for Exchange of PRE 2005 Currency Notes by?
a) 30th Sept 2015
b) 31st October 2015
c) 30th November 2015
d) 31st December 2015

Click here to View Answer
Answer d) 31st December 2015

8. RBI turned 80 on____?
a) 1st April 2015
b) 1st May 2015
c) 1st June 2015
d) 1st July 2015

Click here to View Answer
Answer a) 1st April

9. Which Bank launched ‘Tap & Pay’ Services?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) SBI
d) PNB

Click here to View Answer
Answer a) ICICI Bank

10. Which Bank has won ASIAN Banker’s Achievement Award?
a) HDFC Bank
b) SBI
c) Central Bank of India
d) ICICI Bank
e) Bharatiya Mahila Bank

Click here to View Answer
Answer e) Bharatiya Mahila Bank

Leave a Comment