Banking Quiz – 122

Banking Quiz

1. The dimension of E-Commerce that enables commerce across national boundaries is called?
a) Interactivity
b) Global reach
c) Richness
d) Ubiquity

Click here to View Answer
Answer b) Global reach

2. The term e-commerce includes ?
a) Electronic trading of Physical goods and intangibles such as information
b) The electronic provision of services such as after sales support or online legal advice
c) All the steps involved in trade, such as on-line marketing ordering payment and support for delivery
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

3. ________is simply the use of electronic means to transfer funds directly from one account to another, rather than by cheque or cash?
a) M-Banking
b) O-Banking
c) E-Banking
d) D-Banking

Click here to View Answer
Answer c) E-Banking

4. The E-commerce domain that involves business activity initiated by the consumer and targeted to business is known as?
a) Business to Business (B2B)
b) Consumer to Consumer (C2C)
c) Consumer to Business (C2B)
d) Business to Consumer (B2C)

Click here to View Answer
Answer c) Consumer to Business (C2B)

5. In electronic cheque payments developed, it is assumed that most of the transactions will be?
a) customers to customers
b) customers to business
c) business to business
d) banks to banks

Click here to View Answer
Answer c) business to business

6. An electronic check is one form of what?
a) E-commerce
b) Online banking
c) E-cash
d) Check

Click here to View Answer
Answer b) Online banking

7. When was Indian Banking Act come into force?
a) 1948
b) 1949
c) 1950
d) 1951

Click here to View Answer
Answer b) 1949

8. How many banks were first nationalised?
a) 10
b) 12
c) 14
d) 16

Click here to View Answer
Answer c) 14

9. When was Lead Bank Scheme introduced?
a) 1967
b) 1968
c) 1969
d) 1974

Click here to View Answer
Answer c) 1969

10. NABARD is a?
a) Department of RBI
b) Wholly owned subsidiary of RBI
c) Subsidiary of SBI
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) None of the above

Leave a Comment