Banking Quiz – 112

BANKING QUIZ

1. For which banking transactions does an individual not need to quote his/her PAN number?
a) Account opening
b) Deposit in cash aggregating Rs.50,000 or more during any one day
c) Making an application for issue to credit card or debit card
d) Payment in cash for purchase of drafts up to Rs.1 Lakh
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Payment in cash for purchase of drafts up to Rs.1 Lakh

2. The KYC requirement can be fulfilled through e-KYC only for those who have?
a) PAN Card
b) Voter Identity Card
c) Aadhaar Card
d) Passport
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Aadhaar Card

3. As per new KYC norms for NBFCs, which of the following regarding full KYC updating of individuals and entities is NOT correct?
a) High-risk customers-at least two years
b) Medium-risk customers-at least every 8 years
c) Low-risk customers-at least every ten years
d) BPL customers- KYC not required
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) BPL customers- KYC not required

4. The Financial Year of RBI starts from?
a) 1st April
b) 1st June
c) 1st July
d) 1st December
e) 1st January

Click here to View Answer
Answer c) 1st July

5. Who all cannot open account with RBI?
a) Schedule Banks
b) Non-Schedule Banks
c) General Public
d) Union Govt of India
e) Both 1 & 2

Click here to View Answer
Answer c) General Public

6. Providing various services relating to /Capital Market is called?
a) Retail Banking
b) Merchant Banking
c) Modern Banking
d) Narrow Banking
e) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Merchant Banking

7. The housing loans consist of?
a) for the construction of a house
b) repair (maintenance) and/or renewal of a house
c) clearance of slums and rehabilitation of disaster -stricken masses to temporary refuge shelters
d) 1 & 2 only
e) All the above

Click here to View Answer
Answer e) All the above

8. The bank accepting deposits, providing business loans and services is called?
a) Lending Bank
b) Commercial Bank
c) Business Bank
d) Investment Bank
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Commercial Bank

9. Which of the following statements is NOT true regarding budget proposals in the General Budget for FY16 for banking sector?
a) To promote cashless transactions to curb black money
b) To amend RBI Act this year for monetary policy committee
c) Autonomous bank board bureau to determine PSU bank heads
d) To appoint two more deputy governors in the RBI
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Autonomous bank board bureau to determine PSU bank heads

10.__ has announced to au repossessed properties worth a total of nearly $200 mn in the biggest nation online sale to date?
a) ICICI Bank
b) Punjab National Bank
c) State Bank of India
d) HDFC
e) Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) Punjab National Bank

Leave a Comment