Banking Quiz – 109

BANKING QUIZ

1. Which of the following is not a criterion to select the Investment Bankers?
a) No professional memberships or incorporations are required
b) General reputation in the market
c) Good rapport with market intermediaries
d) Distribution net work of the organization

Click here to View Answer
Answer a) No professional memberships or incorporations are required

2. Which of the following is not an asset of a bank?
a) Notes and small coins
b) Overdue recurring deposits
c) Short term loans
d) Staff advances

Click here to View Answer
Answer b) Overdue recurring deposits

3. The credit policy of a bank does not deal with?
a) Credit risk management
b) Documentation standards
c) Review and renewal of advances
d) Outstanding balances in deposit accounts

Click here to View Answer
Answer d) Outstanding balances in deposit accounts

4. Which of the following is the disadvantage of going for public issue?
a) Liquidity to existing shares
b) Increase in visibility and reputation to the company
c) Better pricing and placement with new investors
d) Need to make continuous disclosures

Click here to View Answer
Answer d) Need to make continuous disclosures

5. Issuing credit cards is a component of ?
a) Corporate banking
b) Rural banking
c) Retail banking
d) Micro finance

Click here to View Answer
Answer c) Retail banking

6. The origin of bank instruments can be traced to?
a) The priests and worship places of public deposits
b) Goldsmith receipts
c) Bonds issued by the British Government in India
d) Bank notes issued by Bank of Venice

Click here to View Answer
Answer b) Goldsmith receipts

7. The disadvantage associated with leasing company is?
a) Low costs
b) Flexibility in payments
c) Eliminates the risk of obsolescence
d) High competitions because of entry to all financial institutions

Click here to View Answer
Answer d) High competitions because of entry to all financial institutions

8. Which of the following theory is associated with the financial system in the economic growth?
a) Retributive theory
b) Reformative theory
c) Financial repression theory
d) Jurisdictional theory

Click here to View Answer
Answer c) Financial repression theory

9.Which of the following is not a financial intermediary in the financial markets?
a) Pension funds
b) Credit unions
c) Life insurance companies
d) Small scale service institute

Click here to View Answer
Answer d) Small scale service institute

10. The banking company has restriction to sanction loan to?
a) Directors of the bank
b) Staff working in the bank
c) Students going abroad
d) Professionals

Click here to View Answer
Answer a) Directors of the bank

Leave a Comment