Banking Quiz – 17

BANKING QUIZ

1.Those Amounts Due To Vendors Or Suppliers That Must Be Paid Within One Year Is Known As ___________ ?
a) Debtors
b) Creditor
c) Accounts Payable
d) Current Assets

Click to View Answer
Answer c) Accounts Payable

2. Short-Term Assets, Representing Amounts Due To A Vendor Or Suppliers Of Goods Or Services That Were Sold On Credit Terms Is Known As ______ ?
a) Account Receivable
b) Current Liabilities
c) Fixed Asset
d) None Of The Above

Click to View Answer
Answer a) Account Receivable

3. ______ Is The Rate Of Interest Which Is Levied On Short-Term Loans Taken By Commercial Banks From RBI
a) Bank Rate
b) Reverse Repo Rate
c) Base Rate
d) Repo Rate

Click to View Answer
Answer d) Repo Rate

4. ______ Is The Rate At Which Commercial Banks Charge On Their Surplus Funds With RBI.
a) Repo Rate
b) Reverse Repo Rate
c) Interest Rate
d) Bank Rate

Click to View Answer
Answer b) Reverse Repo Rate

5. _________ Is The Amount A Commercial Bank Needs To Maintain In The Form Of Cash, Or Gold Or Government Approved Securities (Bonds) Before Providing Credit To Its Customers.
a) SLR
b) CRR
c) Term Deposit Rate
d) Call Money

Click to View Answer
Answer a) SLR. SLR stands for Statutory Liquidity Ratio

6. Reserve Bank Of India Was Nationalized In:
a) 1946
b) 1947
c) 1948
d) 1949

Click to View Answer
Answer b) 1949

7. _________ Is The Amount Of Cash Funds That The Banks Have To Maintain With RBI.
a) Mortgage Rate
b) Base Rate
c) Cash Reserve Ratio
d) None Of The Above

Click to View Answer
Answer c) Cash Reserve Ratio (CRR)

8. _________ Is The Rate Of Interest Which Is Levied On Longt-Term Loans And Avances Taken By Commercial Banks From RBI
a) Fixed Interest Rate
b) Bank Rate
c) Fixed Deposit Rates
d) Repo Rate

Click to View Answer
Answer b) Bank Rate

9. SEBI is a _________
a) Constitutional Body
b) Statutory Body
c) Non Statutory Body
d) Advisory Body

Click to View Answer
Answer b) Statutory body

10. What Does FII Stands For ?
a) Foreign Institutional Investor
b) France Institutional Investor
c) Forestry Innovation Investment
d) Foreign Indirect Investment

Click to View Answer
Answer a) Foreign Institutional Investor

11. _________ Is The Rate At Which Banks Can Borrow Overnight From Rbi.
a) Term Deposit Rate
b) Marginal Standing Facility Rate
c) Market Rate
d) Call Money Rate

Click to View Answer
Answer b) Marginal Standing Facility Rate (MSF)

12. What does SEZ Stands For?
a) Special Economic Zone
b) South East Zone
c) State Enterprise Zones
d) Stream Environment Zone

Click to View Answer
Answer a) Special Economic Zone

13. _________ is a General Increase In Prices And Fall In The Purchasing Value Of Money.
a) Rising In Price Of Money
b) Inflation
c) Increased Goods Supply
d) None Of The Above

Click to View Answer
Answer b) Inflation

14. _________ Is A Reduction Of The General Level Of Prices In An Economy.
a.Shortage Of Goods
b.Deflation
c.Inflation
d.None Of The Above

Click to View Answer
Answer b) Deflation

15. FDI Stands For ?
a) Foreign Diverse Investment
b) Foreign Dealers In India
c) Frequent Direct Interest
d) Foreign Direct Investment

Click to View Answer
Answer d) Foreign Direct Investment

Leave a Comment