GK Quiz – 255(Mixed GK Topics)

1.The union minister suggested a fast-track boat service on which river?
a) Sabarmati
b) Alaknanda
c) Saryu
d) Yamuna

Click here to View Answer
Answerd) Yamuna

2.The 2016 Maritime India Summit (MIS) will be held in which city?
a) Mormugao
b) Visakhapatnam
c) Mumbai
d) Panaji

Click here to View Answer
Answerc) Mumbai

3.Who is the author of the book titled “Gandhi: An Illustrated Biography”?
a) Pramod Kapoor
b) Arundhati Roy
c) Ambrish Tripathi
d) Aarathi Prasad

Click here to View Answer
Answera) Pramod Kapoor

4.City of Ujjain is situated on the bank of which river?
a) Narmada River
b) Alaknanda River
c) Hugli River
d) Shipra River

Click here to View Answer
Answerd) Shipra River

5.Which of the following states is also known as ‘The Land of the Dawn lit mountains’?
a) Manipur
b) Arunachal Pradesh
c) Nagaland
d) Mizoram

Click here to View Answer
Answerb) Arunachal Pradesh

6,The book “Ace against Odds” is the autobiography of Indian tennis player___.
a) Yuki Bhambri
b) Sania Mirza
c) Somdev Devvarman
d) Ramesh Krishnan

Click here to View Answer
Answerb) Sania Mirza

7.The Festival of Innovations is hosted by which city of India?
a) Rajkot
b) Varanasi
c) New delhi
d) Jodhpur

Click here to View Answer
Answerc) New delhi

8.Which is the Man-made structures visible from space________
a) Pyramids of Giza
b) Easter Island
c) Great Wall of China
d) Taj Mahal

Click here to View Answer
Answerc) Great Wall of China

9.Currency of Papua New Guinea is
a) lira
b) dollar
c) kina
d) rand

Click here to View Answer
Answerc) kina

10.Duma & Federal Council is the parliament of which of the following country ?
a) Russia
b) Singapore
c) Germany
d) Scotland

Click here to View Answer
Answera) Russia

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment